Väikese köögi armas kööginurk

Väikese köögi armas kööginurk

Väikeses kaarjate seintega köögis, mis on küll piiratud ruumiga, valitseb soe ja kutsuv atmosfäär. Iga detail selles hubases kööginurgas on hoolikalt läbi mõeldud ja kohandatud vastavalt ruumi olemusele. Seinte järgi on oskuslikult valitud L-kujuline köögimööbel, mille valmistamisel on kasutatud Rootsi kohalikku käsitööd – Ballingslövi toodangut, mis paistab silma oma kvaliteedi ja viimistletud detailide poolest. Mööbel on helehalli tooni ning ulatub sujuvalt kuni laeni, luues ruumilise mulje ning pakkudes maksimaalselt hoiuruumi. Kapid on raamitud elegantsete peegelvõlvidega, mis toovad esile köögi unikaalse kuju ja arhitektuuri. See detail loob harmoonilise sideme köögimööbli ja ülejäänud ruumi vahel, andes sellele erilise karakteri.

Tööpind on kaetud Carrara marmori väärika ja ajatu ilu ning elegantsiga. Marmorist tööpind lisab köögile luksusliku nüansi, kuid samas sobitub see hästi tagasihoidliku ja maitseka kujundusega. Pritsmekaitseks on valitud keraamilised valged seinaplaadid, mis on paigutatud täpselt ja korrektselt töötasapinna kohale, pakkudes nii praktilist kaitset kui ka visuaalset selgust. Köögitehnika, milleks on Smegi toodang, on valitud harmooniliselt kokku sobituma ülejäänud köögimööbliga. Musta tooni köögiseadmed annavad ruumile modernse ja kergelt industriaalhõngulise ilme, samas kui messingist käepidemed lisavad pisut klassikalist ja ajatust vääristavat puudutust. Need detailid kajastuvad ka köögimööbli messingist käepidemetes ning segistis ja valamus, mis kõik koos loovad tervikliku ja hoolikalt kujundatud ruumi. Põrand on kaetud originaalse ja renoveeritud puitpõrandaga, mis toob ruumi ajaloolist ja maalähedast soojust. Puitpõrand annab hubasust ning loob tasakaalu modernse köögitehnika ja klassikalise köögimööbli vahel. Põrandal asetseb õrnades toonides mustriline vaip, mis on paigutatud täpselt köögimööbli ette, pakkudes nii pehmust kui ka visuaalset soojust. See väike, kuid olulise tähtsusega element täiustab kogu ruumi terviklikkust.

Köögi vastasseinas on suur ja avar aken, millel paikneb Carrara marmorist aknalaud. Aknalaud on sisustatud tagasihoidlikult, kuid maitsekalt – sellel on üksik lillepott rohelise taimega ja traditsiooniline uhmer, mis viitab köögi praktilisusele ja looduslähedusele. Aken toob kööki ohtralt loomulikku valgust, valgustades õrnalt kõiki detaile ning luues ruumis helge ja kutsuva õhkkonna. Aknalaua juurde on paigutatud väike ümmargune laud, mis on valmistatud heledast puidust, tuues esile köögi heledaid toone. Laua ümber on valitud lihtsad, kuid funktsionaalsed toolid, mille istmeosa on plastikust ja jalad metallist. Need toolid on küll minimalistlikud, kuid samas täiendavad need ruumi üldist õhustikku, andes sellele õhulise ja kaasaegse ilme.

Laua kohal ripub efektne laelamp, mille nimeks on Ufo, viidates selle unikaalsele ja silmapaistvale disainile. See lamp ei ole mitte ainult praktiline valgusallikas, vaid ka visuaalne keskpunkt, mis tõmbab pilku ja toob ruumi dünaamilise energiaga. Lauale on asetatud mitmesugused igapäevaeluga seotud esemed: toiduained, lauanõud ning lilledega vaas. Need esemed toovad kööki elavaid ja kauneid värve, rõhutades igapäevaelu lihtsust ja ilu. Need väikesed värvilised detailid toovad esile köögi funktsionaalsuse ja esteetilisuse ühtsuse, luues tunde, et see on koht, kus inimesed kogunevad, et nautida nii head sööki kui ka head seltskonda.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.