Koostis:
2 muna
300 ml piima
150 g jahu
Näpuotsatäis soola
Õli praadimiseks
Hakklihatäidis:
200 g hakkliha
1 sibul
Sool ja pipar maitse järgi
Veidi õli või võid praadimiseks
Valmistamine:
Klopi kausis munad lahti ja lisa piim. Sega omavahel jahu ja sool ning sõelu need munapiimasegusse, et vältida tükke. Vispelda, kuni tainas on ühtlane ja vedel. Kui tainas jääb liiga paks, lisa veel veidi piima – pannkoogitainas peaks olema üsna voolav, et seda oleks lihtne õhukese kihina pannile valada.
Täidise jaoks haki sibul peeneks ja kuumuta pannil väike kogus õli või võid. Prae sibul madalal kuumusel, kuni see muutub klaasjaks ja pehmeks, seejärel lisa hakkliha. Tõsta kuumust ja prae hakkliha, segades, kuni see on ühtlaselt pruunistunud. Maitsesta täidis soola ja pipraga ning vajadusel lisa veel maitseaineid oma eelistuste järgi, näiteks küüslaugupulbrit, paprikapulbrit või veidi ürte. Kui täidis on valmis, tõsta see pannilt ja jäta jahtuma.
Pannkookide küpsetamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi õli või määri pann kergelt võiga. Vala pannile õhuke kiht tainast, keerates panni, et tainas kataks ühtlaselt kogu põhja. Küpseta, kuni pannkoogi alumine külg on kuldpruun, seejärel keera pannkook ümber ja küpseta ka teiselt poolt kuldseks. Tõsta valmis pannkoogid taldrikule ja kata puhta köögirätikuga, et need püsiksid soojad ja pehmed.
Kui kõik pannkoogid on valmis, aseta igale pannkoogile umbes supilusikatäis hakklihatäidist. Rulli pannkoogid kokku või voldi need pooleks või neljaks, olenevalt sellest, kuidas soovid serveerida. Võid panna rullitud pannkoogid tagasi pannile ja kuumutada neid veel hetkeks madalal kuumusel, et need serveerimisel soojad oleksid. Serveeri pannkoogid soojalt, soovi korral koos värske salati või hapukoorega.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
.