Retsept | Kodune keeks

Scandinavian HOME

Koostis:

200 gr võid
200 gr suhkrur
200 gr jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
5 muna

Valmistamine:

Alusta sellega, et võtad toasooja või ja vahustad selle koos poole suhkrukogusega põhjalikult, kuni segu on hele ja kohev. Seejärel lisa sinna ettevaatlikult ülejäänud suhkruga vahustatud munad, segades, kuni mass on ühtlane ja siidine. Kui see etapp on tehtud, lisa segule värske sidrunikoor ja -mahl, mis annab taignale meeldiva tsitruselise nüansi.

Järgmise sammuna sõelu jahu läbi sõela otse taigna hulka, mis aitab vältida jahutükkide tekkimist ning annab koogile kergema ja õhulisema tekstuuri. Sega kõiki koostisosi seni, kuni moodustub ühtlane ja sile tainamass, ilma tükkideta ja ühtlase konsistentsiga.

Valmis tainas vala ettevalmistatud keeksivormi, mille oled eelnevalt võidunud, et keeks ei jääks vormi külge kinni. Kasuta lusikat või spaatlit, et tainas vormis ühtlaselt laiali jaotada, tagades ühtlase küpsemise. Aseta vorm eelsoojendatud ahju ja küpseta temperatuuril 180 kraadi vähemalt 45 minutit. Küpsuse kontrollimiseks torka keeksi keskossa tikk – kui see tuleb välja puhtalt ja kuivalt, on keeks valmis ning saavutanud sobiva küpsusastme.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Scandinavian HOME veebiajakiri toob teieni inspireerivaid kodusid, kaasaegseid sisekujundustrende ning uudiseid disaini ja arhitektuuri maailmast. Samuti leiate siit maitsvaid retsepte, praktilisi ilunippe, aiaplaneerimise soovitusi ja ideid reisimiseks.

jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -

.