Kunsttaimed– kellele, miks ja millised?

Kunsttaimed– kellele, miks ja millised?

Kvaliteetsed ja elutruud kunsttaimed koguvad üha enam andunud austajaid. Unustame võltsi väljanägemisega taimed minevikust ning räägime parem uutest tipptasemel toodetest, mille loomise taga on pikk ja põhjalik protsess ning südamega asja juures olevad oma ala spetsialistid.

Me pole sugugi elustaimede vastu, hindame lihtsalt ka kunsttaimede eeliseid. Mis paneb järjest rohkem inimesi kunstroheluse järele haarama ja millised üldse on kvaliteetsed kunsttaimed? Kuidas turul orienteeruda ja mida valikut tehes silmas pidada, et mitte reklaamiohvriks langeda? Just neile küsimustele selles artiklis vastused annamegi.

Kunsttaimedel on kaalukaid eelised

Kas teadsid, et taimedele nii iseloomulikud rohelised värvitoonid seostuvad meile tasakaalu ja harmooniaga ning leevendavad pingeid ja stressi? Juhul kui päristaimede eest hoolitsemine sinu stressitasemel aga kuidagi langeda ei lase, tulevadki appi kunsttaimed. Need püsivad sama kaunina aastaid ega sõltu sellest, kui usin aednik või pühendunud taimeomanik sa oled. Lisaks on meie nelja aastaajaga kliimas hulk sinust sõltumatuid tegureid, mis päris taimede elutsüklit negatiivselt mõjutavad.

Kunsttaimed seevastu ei hooli päikesevalgusest, temperatuurist ega niiskustasemest – aseta kasvõi kapriisseim soojalembene isend jahedasse ja hämarasse koridori ning see on ikka oma õnne tipul. Tänu nende vastupidavusele saad lemmiktaime asukoha valida vastavalt enda soovile ega pea nuputama, kus see tõenäoliselt kõige kauem elus püsiks. Samuti ei muutu need metsikuks, veni välja, vaju longu ega närbu ning ka kannatamatuimad meist ei pea aastaid ootama, millal taim soovitud kõrguse või vormi saavutab.
Kodus on esteetiliselt kaunitest ruumidest veelgi olulisem aga ohutus.

Erksavärvilised toataimed püüavad kindlasti väikelaste tähelepanu ega jää märkamatuks ka uudishimulikele lemmikloomadele. On sul aimu, kui paljud levinud toataimed on tegelikult mürgised? Samuti on allergiad tüütuteks saatjateks meist paljudele. Kui sinagi ei saa mõne taime lähedal viibida või muretsed mürgiste taimeosade pärast, siis Green4Ever kunsttaimed on nii mürgiste ainete kui allergiavabad.

                Pildil kunst-alokaasia (135 cm)

                 Pildil kunst-bambus (70 cm)

Mille järgi tunnen kvaliteetse kunsttaime ära?

Ilmselt nõustud, et inimesed hindavad üha enam kvaliteeti. Seda kõiges – nii kuidas ja kellega koos veedame oma aega, kui ka tarbitavate teenuste ning soetatud kaupade puhul. Enne ühe või teise pakkumise kasuks otsustamist eeldame, et meile on teada kogu vajalik info ning saame välja käidud raha eest seda, mida lubatud. Vastasel juhul leiame eest hulga pettunud kliente, kes tunnevad, et on langenud reklaami ohvriks.

Green4Ever e-poest leiad laia valiku kvaliteetseid kunsttaimi, kunstpuid ja kunstlilli – on nii vanu tuttvaiad liike kui uusi üllatajaid. Oled erinevatel toodetel kindlasti ennegi kõrget kvaliteeti lubavaid silte näinud, ent pärast tellitu kättesaamist tundnud siiski pettumust, sest pildil kujutatud imelisest objektist pole päris elus suurt midagi järel. See on stsenaarium, mida me ei taha, et meie kliendid omal nahal kogeks. Anname siinkohal nõu, millele tähelepanu pöörata.

Tihti mõjutatakse klienti imekaunite reklaamfotodega. Valitakse taime parim külg ning painutatakse või surutakse oksad ja lehed kokku, et anda sellele pildi jaoks märkimisväärne tihedus. Nii kasvatab nähtu me ootusi ja lootusi, kuid päriselus peame pettuma. Green4Ever on suure osa oma toodetest varustanud 360° pööratavate tootepiltidega, et saaksid taimi ringi keerutada ja iga külje pealt uurida. Nii näed okste ja lehtede reaalset asetust ning tead, et pildi jaoks pole midagi efektsemaks töödeldud. Vaata kasvõi seda 170 cm kõrgust kunstvahtra bonsaid, mis iga oma 9 haru ja 660 lehega tõeliselt efektne välja näeb. Kohe selgitame, miks harud ja lehed siin eraldi välja tõime.

                Pildil kunstvahtra bonsai (170 cm)

Meie kunsttaimi lähemalt uurides näed, et ainuüksi ühelt oksalt võid leida mitmes erinevas suuruses lehekesi, mille värvitoon varieerub nii nagu looduseski – noored lehed on heledamad ja vanemad juba tumerohelised.

Pildil kunst kummi-viigipuu (115 cm)

Kasutame erinevates suurustes lehtede ja õite loomiseks paljusid 3D-vorme, mis muudab valmistamisprotsessi küll ajakulukamaks ning kallimaks, kuid elutruu väljanägemise nimel teeme seda siiski. Kindlasti tasuks jälgida ka lehtede arvu, mis meie kunsttaimede puhul on tootekirjelduses ka arvuliselt välja toodud. Lihtne reegel – mida rohkem lehti, seda parem kvaliteet.

Pildil kunst-paradiisilinnulill (140 cm)

Kvaliteeti saab hinnata ka tüve järgi. Kehva kvaliteediga kunstpuudele on iseloomulik üksainus läikiv tüvi. Meile meeldib ühe isendi juures kasutada mitmeid tüvesid ning tihtipeale on tegu naturaalsete puutüvedega. Sellest realistlikumaks enam minna ei saa!

Pildil kunst kummi-viigipuu (120 cm)

Mainisime läiget – madala kvaliteediga toodete puhul torkavad sageli silma ebaloomulikult läikivad plastiklehed. Green4Ever kunsttaimede puhul pole lehed loomisprotsessi viimases etapis lihtsalt läikiva värviga üle tõmmatud, vaid värv on juba enne toote valmistamist materjali sisse lisatud. Kasutame väärt vahendeid, et ka sõrmede vahele võetud kunstleht ei krõbiseks nii nagu need, mis sügiseti puudelt langevad.

Green4Ever’i tugevused ja garantiid

 Suurim kunsttaimede valik Eestis, kõik tooted on reaalselt olemas ja kohe tellitavad
Müügil vaid kvaliteetkaup – allergiavabad ja puudub mürgistuste oht
Õiglane hinna-kvaliteedi suhe
Ausad tootepildid tänu 360° pööratavatele fotodele
Tasuta transport tellimusele üle 100 € ja raha tagasi garantii
Võimalus tasuda osamaksetena
Professionaalne suhtumine ja personaalne lähenemine

  

                 

  

Tekst/kujundus: green4ever | Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: green4ever

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.