Ühe kauni korteri eluruumid

Ühe kauni korteri eluruumid

Selles hubases Rootsi korteris on säilinud palju originaaldetaile, nagu kahhelahi, kaunid aknaraamid, efektsed peegelvõlvid laes, laerosett ja kenad puitpõrandad ja põrandaliistud, mis annavad taas meile aimu kortermaja vanusest kuid, mis kõik on samas kombineeritud tänapäevaste sisustusdetailide ja modernnse mööbliga.

Kogu korteri põrandat katab kaunis originaalne puitpõrand , mis korteri renoveerimise käigus nii köögis kui elutoas lihvitud ja lakitud kuid magamistoas hoopis julge sammuna valgeks värvitud.

Valgesse kööki sisenedes võlub koheselt rohekassinises toonis (kood: P0.10.60), eritellimusel valmistatud, modernses võtmes, lihtsa disainiga L- kujuline köögimööbel, mille juurde kombineeritud messingist detailid (kuldne valamu ja segisti firmalt Tapwell) ja hallikas toonis marmorist töötasapind koos pritsmekaitse ja valge, keraamiline seinaplaadiga. Köögitehnika valitud tumedas toonis. Töötasapinda aitavad kodusemaks ja hubasemaks muuta mitmed töötasapinna seinale toetuma pandud naturaalsest puidust lõikelauad ja töötasapinnale asetatud lauanõud ja maitsetaim.

Köögi, suure, avara akna kõrvale paigutatud ümmargune puitlaud, mille ümber naturaalses puidutoonis söögitoolid. Söögilaual loovad silmailu oksad ja lill vaasis ja mõned sisustuselemendid, et tassikese kohvi nautimine oleks võimalikult meeldiv. Söögilaua kohale lakke valitud puiduimitatsiooniga laelamp, mis haakub hästi kokku ülejäänud ruumi sisustusega. 

Söögilaua kõrvalseinalt leiab abstraktset kunsti nii postrite kui seinamaali näol, mis aitavad muidu tühja seina kenasti ära täita ja kujundusega ühte viia. Akna kõrvale kinnise ukse taha jääb aga pere mahukas sahver, kus hoiustatakse nii kuivaineid väiksemaid kodumasinaid.

Köögist esiku kaudu saab elutuppa, kus jätkatud köögi käekirja puitdetailide näol (diivanilaud, abilauad, üksik tool), mis kombineeritud beežide, tumehalli, naturaalse valge ja valgega ning näpuotsa täis ka tükikese sinisega. Elutoa keskmeks suur kolmekohaline tumehallis toonis diivan, millel heledates toonides dekoratiivpadjad ja pleed, mis aitavad diivani tumedat tooni veidi pehmemaks muuta. Diivani ette paigutatud naturaalses, valges toonis, efektne põrandavaip, kuhu juurde kombineeritud naturaalses toonis puitlaud, väike tumba ja helebeežis toonis tugitool, mis kõik koos diivaniga loovad ruumi keskele veel mitmete diivanilaual olevate sisustusdetailidega kena terviku.

Antud ruumis on ka kaks suurt avarat originaalakent, mis aitavad looduslikul valgusel meeldivalt ruumi valgustada. Akende mõlematel külgedel paigutatud erinevas toonis linasest kangast kardinad, mis lähevad sujuvalt kokku ülejäänud ruumis leiduvate värvilaikudega. Elutoa lage kaunistavad kaunid, originaalsed, nikerdustega peegelvõlvid ja laerosett, mis lisavad ruumi nii silmailu kui elegantsi.

Elutoast on vaade otse valgete seintega magamistuppa, kus pilku püüab voodi ümber ehitatud, köögimööbliga samas toonis (kood: P0.10.60) sisseehitatud kapp.

Elutoast on vaade otse valgete seintega magamistuppa, kus pilku püüab voodi ümber ehitatud, köögimööbliga samas toonis (kood: P0.10.60) sisseehitatud kapp. Ruumi keskmeks kaheinimese voodi, millel hele vooditekstiil, kuhu juurde lisatud hubasust lisav, pehme beežikas toonis pleed, mille toon kantud üle elutoast. Siin ruumis on puitpõrand ainsana värvitud valgeks, tuues rohekassinise sisseehitatud kapi eriti esile.  Lisaks kauni värviga sisseehitatud kapile püüab tuppa sisenedes pilku, vana kahhelahi, mis küll enam ei tööta kuid lisab ruumi kaunist silmailu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.