Kauni vintage mööbliga, 47 m² korter

Kauni vintage mööbliga, 47 m² korter

Korterisse sisenedes tervitab väike, valgeks värvitud esikuosa, kust edasi viib otse avarasse elutuppa, mis on ühenduses köögiga.  Nii elutoas kui köögis valge seinavärv jätkub koos valgeks võõbatud originaalse puitpõrandaga, mis värvitud üle kogu korteri julgelt valgeks. Valgeks värvitud seinad on aga muidu ruutmeetritelt väikse korteri aidanud näiliselt muuta palju avaramaks ja see ei tundu tänu oskuslikult juurde valitud detailidele, sugugi kõle.

Elutoa osast leiab nii kaunist vintage mööblit kui tänapäevast mööblit ja sisustusdetaile, mis on omavahel pandud kenasti kokku sobima. Elutoa keskmeks 1960-ndatest pärit kahetasandiline, tiigipuust diivanilaud, kuhu juurde kombineeritud heleda beežika tooniga tekstiilist diivan, mis paigutatud aknaga seina juurde ja 1950-ndatest pärit söögitoolid (by Cees Braakman), mis paigutatud vastasseina, mis täidavad nüüd kenasti tugitooli osa. Kogu mööblit aitab liita üheks, pehme, pikakarvaline, heledas toonis vaip.

Elutoa osa aitab kodusemaks muuta, suur laeni ulatuv, roheliste lehtedega palm, mis toob ruumi ilusat loodusliku, rohelist värvi läbi taime, mis harmoneerub hästi toa sisustusega. Diivanilaua kohale paigutatud  minimalistliku disainiga laelamp (Pholc’s Mobil 100 pendant, Disain: Monika Mulder ), mis ühildub hästi elutoa seintele valitud postritega, kus piltidel ka veidi musta.

Köögiosas on samuti põhitooniks valge, mille juurde vähesel määral lisatud veidi ka musta läbi tiikpuust baaripukkide. Kööki valitud, lihtne, minimalistliku disainiga, valge köögimööbel koos köögisaarega, mille juurde kombineeritud tumedast puidust töötasapinnad, mille kohale seinale paigaldatud valged, keraamilised plaadid. Köögisaar on antud ruumiosas kasutusel söögilauana, kuna eraldi söögilaua pinda napib, samas aitab antud söögisaar ka erinevaid köögitarvikuid kenasti köögiosas ära mahutada. Köögisaare kohale paigutatud klaaskupliga lamp (Blown Pendant SW4, Silver), mis pimedal ajal aitab tööpinda piisavalt valgustada.

Elutoast edasi minnes jääb hubane magamistuba, kus ruumi seintele valitud valge värvi asemel hallikasroheline toon, mis kombineeritud valgeks värvitud puitpõranda, valgete põrandaliistude ja valge, sügava aknaniššiga. Ruumi keskmeks kaheinimese voodi, mille peatsisse seinale paigaldatud H&M pika karvaga vaip ja üks reguleeritava teleskoopvarrega seinavalgusti (Artemide Tolomeo). Voodi mõlemale küljele ostetud efektsed, H&M öökapid, mis ideaalselt täiustavad antud ruumi. Ruumi aitavad hubasust tuua mitmed voodile paigutatud tekstiilid (voodipesu, dekoratiivpadjad, pleed) ja samuti voodi kohal olev tekstiilist lamp (Ellipse Ø80 lambivari, linane valge).  Magamistoa aknalaualt leiab võluva disainiga laualambi (Raffia White), mis on kenaks täienduseks ruumi valgustamiseks pimedal ajal. Akna vastaseina ehitatud sisseehitatud garderoob, kuhu saab ära paigutada nii voodipesu kui riided ja jalatsid. Voodi vastaseina, ukse äärde tehtud ka väike töönurk, lihtsa puidust kirjutuslaua ja tooliga (Arne Jacobsen Stacking tool 1951a).

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.