Lummav, 51-ruudune korter

Lummav, 51-ruudune korter

Väike, hubane, kaunis kodu, mille sisekujundusel silm puhkab.

Tegemist on vana majaga, millel kaunid sügavate niššidega kaarjad aknad, annavad eluruumidele kauni omapära. Korteri tubades säilitatud originaaldetailidena malmist radiaatorid, põrandaliistud ja efektne puitpõrand, mille pind puhastatud värvist ja lakist.

Köögis saab sisutuse osas pilgu, efektne industriaalstiilis, klaasustega, metallist vitriinkapp, kus hoiustatakse erinevaid lauanõusid (Display cabinet (Sarnase kapi leiab nime alt- Display cabinet Fletcher). Vitriinkapi kõrval seinal, lihtne puidust nagi, kus hoolega valitud tekstiilesemed ja kuivama pandud lavendel mõnusa atmosfääri loovad.

Siin selle maagiliselt kauni sisehoovile avaneva akna ees on köögis söögilaua jaoks suurepärane koht. Vana söögilaud koos kahe tooli ja pingiga sobituvad hästi oma heledate toonide poolest ülejäänud mööbli ja seinatooniga. 

Köögimööbel ja tehnika paigutatud mõlemasse seina, luues paralleelse köögi, kus toimetada saab mõlemal poolel. Samuti on loodud sel viisil rohkem hoiustamisruumi nii köögitarvikutele kui kuivainetele. Köögimööbli töötasapinnaks valitud marmorist mustriga komposiitplaat, mis köögimööbli kreemika, beežika tooniga, suurepäraselt sobitub. Töötasapinna seinale paigaldatud valged keraamilised plaadid.

Rosmariin lillepotis aitab heledale köögimööblile anda juurde täiusliku värvilaiku läbi looduse.

Köögist on vaade otse elutoale, kus sarnane käekiri sisustuse osas jätkub, kuid kreemika beeži asemel on domineerivaks seinatooniks roheline seinatoon.

Rohelist värvitooni pehmendavad valged põrandaliistud, soe puitpõrand ja üksikud pruunid mööblidetailid ning põrandalt pehmust õhkav, kohev põrandavaip (valge kunstkarusnahast vaip). Elutoa diivanilt leiab eest mitmed linase kangaga kaetud dekoratiivpadjad, mis loovad ruumi hubase miljöö. Elutuppa sisenedes saab kindlasti pilgu ka kaunis kaarjas aken.

NB! Kas panete tähele kui minimalistlikult on elutuba sisustatud "mida vähem seda parem", kas pole? 

Elutoa diivanil istudes või aknast välja vaadates jääb paremale, uksest edasi minnes, avar magamistuba.

Magamistuppa aitavad hubasust luua nii puitpõrand, linasest kangast voodipesu kui kardin, mille taga riiete, jalatsite ja voodipesu jaoks eraldi panipaik. Samuti on magamistoas olnud ruumi ka suurele riidekapile, kuhu saab paigutada suurema osa rõivastest. Magamistoa seinad, hallikat tooni. Nagu elutoas, on ka selles toas kaarjas aken, millest välja vaadates kasvab uhke kirsipuu, mis loob kauni vaatemängu akna taha kirsside õitsemisajal.

Esikus palju ruumi rõivaste riputamiseks. Põrandat katab praktiline kivipõrand, mis kombineeritud sooja beeži seinatooniga.

Vannituba lihtsa kujundusega, värvi toovad ruumi rätikud. Vannitoa põrand kaetud kiviplaatidega ja seinad on plaaditud keraamilise valge plaadiga. 

Sisehoovi fantastiline oaas. Tore kui kortermajas elades oleks võimalus suviti segamatult maja juures väljas einestada, selleks ettenähtud kohtades. Kõigil meil pole ju võimalust kauneid ilmu nii terrassil kui rõdul nautida.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.