Solarisest leiab häid tooteid kodukujunduseks

Solarisest leiab häid tooteid kodukujunduseks

Solaris on Tallinna kesklinnas Estonia puiestee ja Rävala puiestee vahel asuv kultuuri- ja kaubanduskeskus, kust leiab eest mitmeid Eesti ja Põhjamaise disainivalikuga poode, kus peidus väga maitsekaid sisustus pärle ja unikaalseid disainertooteid, mis muudavad iga kodu eriliseks.

Kodu sisustamine võib olla kindlasti lihtsam, kui kõik sisustuskaupu müüvad poed asuvad ühes ja sama keskuses. Seetõttu ei pruugi Solaris kindlasti olla esimene valik kuhu minnakse sisustustooteid otsima, kuid nende disainpoodidest võib samuti leida oma kodu sisustamiseks pärleid, mis teevad kodust kodu.

Meil on hea meel näha, et Solaris keskusel on õnnestunud enda alla tuua mitmed väga head ning disaini armastavad ettevõtted, kes ei paku üldsegi mitte masstoodangut vaid toovad esile meie enda Eesti disainerite ja kunstnike loomingut.

Lisaks on Solaris disainivalikuga poodidele Solaris Galerii, kus kord kuus vahetuvad näitused. Sel aastal on fookuses noored Eesti kunstnikud, kelle näitusel olevaid töid saab ka osta. Hetkel on galeriis väljas Andro Kööp, Johann Kööp ja Urmas Puhkani tööd.

Järgnevalt toome teieni vaid mõned sisustustoodet, mida julgeme tõelistele sisekujunduse huvilistele samuti soovitada.

Apollo raamatupood, pole pelgalt koht, kus leiab raamatuid, vaid sealt leiab samuti põhjamaise käekirjaga sisustustooteid, mis sobivad nii kingituseks kui enda kodu kujunduseks. Meile jäid seekord silma brändi Muurla skandinaavia stiilis tooted, kus toodetel kasutatud põhjamaist loodust läbi taimede, puude ja loomade.

Levi HOME disaini kontsept pood tahab pakkuda enda sõnul oma külastajatele kõige uuemaid, ägedamaid disainereid ja brände ning nende eesmärk on inspireerida igat külastajat. Nende poest leiab hoolikalt valitud tooteid, mida iseloomustab põhjamaale kohane lihtsus, kvaliteet ja minimalism. Nende tootevalikust hakkasid silma DESIGN LETTERS ühtse, minimalistliku käekirjaga, kumerate joontega tooted, mis sobiksid oma lihtsate sõnumitega eriti hästi suvisele kaetud lauale.

Designnut on Eesti ja Taani perefirma, mis pakub kaasaegset ja põnevat Skandinaavia disaini sinu koju. Neile meeldib lihtsus ja maitsekus. Nende tooted on erilise hoolega valitud, võttes arvesse toodete head kvaliteeti, praktilisust, trende ja klientide soove. Designnut toodete abil saab luua kõige armsama skandinaavia stiilis või boho teemalise lastetoa, kus ei puudu kohvrid, kuhu peita kõige paremad aarded, võluv lapse vanusega kasvav voodi, vikerkaare tehnikal vaip, lõpus seinaaksessuaar, ilus lillepott ja kaunis, murtud roosas toonis tool, mille plastikust pinda kerge hooldada.

Eesti Disaini Maja on koduks hinnatud kodumaisele loomingule ja tuntud tegijatele, esindades üle 100 eesti disaineri. Tootevalikust leiab mööblit, valgusteid, tekstiile, aksessuaare, ehteid, moodi jne. Raske on tuua välja tooteid, kui valik on nii suur ja lai. Meil jäi kodusisustuse osas siiski enim silma Eesti disaineri Tõnis Vellama looming põrandavalgustite näol, sest mida põhjamaises sisekujunduses ikka kõige enam vajame ümbriski hämarates oludes on väga tähtsal kohal valgus. Need kauni disainiga lambid aitavad ka õhtuhämarused muuta meeldivaks elu oluliseks osaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Tootefotod: Kaupluste kodulehelt, Solaris kultuuri- ja kaubanduskeskus fotod: Solaris

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.