Retsept | Kodused ja lihtsad kartulikrõpsud

Retsept | Kodused ja lihtsad kartulikrõpsud
Koostis:

4–5 keskmise suurusega kartulit
Külm vesi
2–3 supilusikat oliiviõli
Sool maitse järgi
Must pipar maitse järgi
Valikuliselt: Suitsupaprika, küüslaugupulber, rosmariin või muud lemmikmaitseained

Valmistamine

Võta 4–5 keskmise suurusega kartulit ja pese need korralikult puhtaks, kuid ära koori. Lõika kartulid võimalikult õhukesteks viiludeks, et need küpseksid ühtlaselt ja muutuksid krõbedaks. Kui soovid eriti ühtlaseid viile, kasuta mandoliini või köögiviljalõikurit. Pane kartuliviilud kaussi külma veega ja lase neil seista umbes 15 minutit, et eemaldada liigset tärklist, mis muudab krõpsud veelgi krõbedamaks. Kurna kartulid ning kuivata hoolikalt paberrätikuga, et eemaldada kogu niiskus.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Aseta kartuliviilud ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda kartuliviilud kergelt oliiviõliga mõlemalt poolt ja maitsesta soola ning pipraga. Võid lisada ka muid maitseaineid, näiteks suitsupaprikat, küüslaugupulbrit või rosmariini, et anda krõpsudele lisaomadusi. Küpseta kartuliviile 15–20 minutit või kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Pööra viilud kord küpsemise ajal ümber, et tagada ühtlane pruunistus. Kui krõpsud on valmis, võta need ahjust ja lase mõni minut jahtuda – need muutuvad jahtudes veelgi krõbedamaks. Serveeri kohe või säilita õhukindlas anumas, et säilitada krõbedus.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -