Koostis:
500 g hakkliha (veis või segahakkliha)
1 suur sibul, hakitud
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 punane paprika, kuubikuteks lõigatud
1 roheline paprika, kuubikuteks lõigatud
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 purk (400 g) punaseid ube, nõrutatud ja loputatud
1 supilusikatäis tomatipastat
1–2 teelusikatäit tšillipulbrit (vastavalt maitsele)
1 teelusikatäis jahvatatud paprikapulbrit
1 teelusikatäis köömneid
1 tl suhkrut
500 ml kanapuljongit
2 supilusikatäit õli praadimiseks
Soola ja musta pipart maitse järgi
Serveerimiseks hapukoor, riivjuust ja värske koriander (valikuline)
Valmistamine:
Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel ja lisa õli. Prae sibulat, kuni see muutub klaasjaks, seejärel lisa küüslauk ja kuumuta veel minut. Lisa hakkliha ja pruunista, kuni liha on läbi küpsenud. Lisa paprikad, tomatipasta ja maitseained (tšillipulber, paprikapulber, köömned). Sega hästi läbi ja kuumuta paar minutit, et maitsed avaneksid. Kalla juurde purustatud tomatid ja kanapuljong.
Sega läbi, lisa suhkur ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja hauta suppi kaane all umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa oad ja keeda veel 10 minutit. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kuumalt koos hapukoore, riivjuustu ja värske koriandriga.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
.