Praktiline, maast laeni raamaturiiul elutoas

Raamatusõpradel, kes hindavad kirjandust ja selle kogumist, on sageli probleemiks riiulite puudus. Raamatute hulk kasvab pidevalt, kuna iga uus teos, olgu see ilukirjanduslik pärl või praktiline käsiraamat, lisandub kollektsiooni. Aja möödudes jõuab paratamatult kätte hetk, mil ka kõige hoolikamad planeerijad seisavad silmitsi tõsiasjaga, et isegi varuga planeeritud raamaturiiulid saavad täis. See tähendab, et varem või hiljem tuleb hakata mõtlema uutele lahendustele, kuidas oma väärtuslikke raamatuid korralikult hoiustada, säilitades samal ajal eluruumide esteetilise ilme.

Siin tulebki appi maast laeni ulatuv raamaturiiul, mis pakub suurt ladustamisruumi ja on samas ka ruumisäästlik lahendus. Kuna see kasutab maksimaalselt ära seina vertikaalset pinda, võib selline riiul mahutada suure hulga raamatuid, kuid ise võtab toas horisontaalselt väga vähe ruumi. Selline lahendus aitab luua mulje avaramast eluruumist, samas pakkudes mugavat ligipääsu nii kõige armastatumatele raamatutele kui ka harvemini kasutatavatele kogudele.

Kuigi sellised riiulid ei ole tavaliselt tavalistes mööblipoodides saadaval, ei tähenda see, et maast laeni raamaturiiuli loomine oleks keeruline ülesanne. Paljud kodused meistrimehed, kellel on elementaarsed tislerioskused, saavad selle projektiga iseseisvalt hakkama. Selleks on vaja üksnes sobivaid materjale, tööriistu ja veidi aega. Need, kellel aga ei ole piisavalt aega, oskusi või soovi ise meisterdada, võivad alati pöörduda professionaalse mööblimeistri poole, kes valmistab eritellimusel täpselt sellise riiuli, mis vastab kliendi soovidele ja sobib ideaalselt olemasoleva ruumi mõõtmetega. Tellimusmööbel võimaldab valida nii materjalid, värvitoonid kui ka riiuli üldise stiili, mis tähendab, et lõpptulemus sulandub täiuslikult ülejäänud interjööriga.

Sellised maast laeni raamaturiiulid pole mitte ainult praktilised, vaid ka silmapaistvalt dekoratiivsed. Need võivad muutuda interjööri keskseks elemendiks, lisades ruumile eripära ja soojust. Rootsis leidub palju põhjamaise stiiliga interjööre, kus sellised mahukad raamaturiiulid domineerivad elutubades ja toovad esile omaniku isikupära ning armastuse raamatute vastu. Riiulid, mis on täidetud raamatute ja erinevate dekoratiivesemetega, loovad hubase ja kutsuva atmosfääri. Eriti põhjamaade stiilile omane lihtsus ja funktsionaalsus paistavad välja nendes eluruumides, kus raamaturiiulid muutuvad mitte ainult praktiliseks mööbliesemeks, vaid ka olulisteks disainielementideks, mis aitavad luua tasakaalustatud ja harmoonilise kodu. Raamatud, olles kultuuri ja teadmiste sümbolid, väärivad oma kohta igas kodus. Maast laeni raamaturiiul ei ole pelgalt praktiline lahendus, vaid ka viis, kuidas oma raamatukogu austusega eksponeerida, muutes kodu nii funktsionaalseks kui ka visuaalselt nauditavaks.

Kuna raamaturiiul on ehitatud seina sisse ,sulandub see ruumi seintega ja muudab elutoa palju avaramaks. Erinevate kõrgustega riiulid aitavad aga hoiustada erinevatel riiulikõrgustel nii raamatuid, toataimi kui aksessuaare.

Tänu kõrgele laele on seinapinda antud interjööris muidugi rohkem kui tavakorterites, kuid vaba pind on raamatusõprade poolt kenasti praktiliselt ära kasutatud. Antud elutoa interjööris on raamaturiiulitena kasutatud String, õhulist riiulite süsteemi, kuhu mahutatud edukalt suurel hulgal nii raamatuid kui nipsasjakesi.

Elutoa keskpunktiks valges interjööris, efektne musta tooniga mahukas raamaturiiul, koos redeli ja sisseehitatud valgustusega. Riiulitelt leiab nii raamatuid, nipsasjakesi kui pilte.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.