Seinapildi valimine elutuppa - millist seinapilti valida ? 

Elutuba on koht, kus me veedame palju aega, ning selle ruumi kujundamisel on oluline iga detail. Seetõttu on elutoa seinapildi valik äärmiselt oluline samm, mis võib märkimisväärselt mõjutada kogu ruumi üldmuljet. Seinapiltide valik peaks olema hoolikalt kaalutletud, et tagada, et need täiendavad ruumi iseloomu ja aitavad luua harmoonilise ning meeldiva keskkonna.

Esiteks on oluline meeles pidada, et seinapildid peaksid olema paigutatud alles pärast seda, kui kogu muu mööbel ja sisustus on oma kohtadele paigutatud. See tähendab, et kardinad, rulood, vaibad ja valgustid peaksid olema paigaldatud enne piltide valimist ja riputamist. Selline lähenemine võimaldab sul näha, kuidas pildid koos teiste elementidega kokku sobivad ja kuidas need ruumi visuaalselt rikastavad.

Seinapiltide paigutamise osas pole kindlaid reegleid, kuid tasub arvestada mõningate soovitustega. Näiteks on soovitatav, et pildid riputataks enam-vähem silmade kõrgusele, et nad oleksid kergesti nähtavad ja samas loomulikult integreeritud ruumi. Suuremad pildid, mis oma suuruse tõttu tõmbavad tähelepanu, peaksid olema seinal üksikult, et nende mõju oleks silmatorkav ja nad saaksid täielikult oma rolli täita. Väiksemate piltide puhul, kui need on üheformaadilised ja üheteemalised, on hea mõte paigutada need kõrvuti, luues tihti huvitava ja dünaamilise visuaalse efekti.

Elutoa seinapiltide valik peaks arvestama ka ruumi sisustust ja stiili. Näiteks, kui elutuba on minimalistlikus stiilis, siis sobib ideaalselt, kui seinapildid on abstraktse ja minimalistliku olemusega, aidates ruumil säilitada oma avaruse ja lihtsuse. Abstraktne kunst võib lisada ruumi teatud sügavust ja huvi, ilma et see muutuks liiga koormavaks või ülevaatlikuks.

Samuti, kui soovid kasutada elutoas mitmeid kunstiteoseid, peaksid need olema ilusad, unikaalsed ja silmapaistvad, et anda ruumile iseloomu ja isikupära. Kunstiteoste valik peaks olema kooskõlas sinu enda maitse ja stiiliga, sest lõppkokkuvõttes peegeldab see sind ja sinu kodu isiksust. Seega, kuigi on mitmeid soovitusi ja suuniseid, on kõige parem valik teha oma sisetunde järgi. See tagab, et seinapildid ei ole mitte ainult visuaalselt meeldivad, vaid nad loovad ka sooja ja isikupärase atmosfääri, mis peegeldab sinu individuaalsust ja stiilitunnetust. Kui valitakse ja paigutatakse elutoa seinapilte, on oluline arvestada ruumi üldist stiili, olemasolevaid mööblitükke, valguse suunda ja enda isiklikku maitset. Hästi valitud ja paigutatud seinapilt võib märkimisväärselt rikastada elutoa välimust ja muuta selle kohaks, kus on mõnus viibida ja aega veeta.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com,

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.