Seda peaks iga naine teadma!

Seda peaks iga naine teadma!

Meikimine ja nahahooldus on paljudele naistele igapäevane osa rutiinist, olles justkui kunst, mis ühendab loovuse ja hoolitsuse. Meigi puhul on jume siledus ja ühtlus nagu lõuendi ettevalmistamine, millele järgnevad peenemad detailid ja viimistlused. Enne kui meigiga üldse alustada, on oluline keskenduda naha ettevalmistamisele, et tulemus oleks kaunis ja püsiv.

Nahk peab olema hoolikalt puhastatud, toniseeritud ja niisutatud, sest ainult hästi hoolitsetud nahk suudab meiki loomulikult kanda. Näo ettevalmistamine on nagu vundamendi ehitamine majale – kui alus on tugev ja ühtlane, on ka lõpptulemus kaunim. Alustades meikimist, kasutatakse tihti jumestuskreemi, mille ülesanne on ühtlustada jume ja peita väiksemaid ebatasasusi, et nahk näeks välja värske ja särav. Väga oluline on valida selline jumestuskreem, mis sobib ideaalselt nahatooniga, et vältida maskiefekti ja hoida tulemuse loomulikkust.

Kui nahal esineb ebaühtlust või väiksemaid plekke, tuleb appi peitepliiats, mille abil saab katta tumedad silmaalused ja muud väiksemad probleemid. Peitepliiats võiks olla veidi heledam kui ülejäänud meik, eriti silmade ümbruses, et see piirkond paistaks värske ja säravana. Kasutades peitepliiatsit, võiks keskenduda just silma sisenurkadele, kuna need piirkonnad kipuvad väsimuse tõttu kõige kiiremini tumedamaks muutuma. Peale peitepliiatsi võib tulemuse kinnitamiseks kasutada kerget tolmpuudrit või päikesepuudrit, mis aitab anda nahale loomuliku sära ja fikseerib meigi.

Põsepuna lisamine on samm, mis toob esile näo loomulikku kontuuri ja annab sellele elujõulisema väljanägemise. Erinevad näokujud nõuavad aga erinevat lähenemist põsepuna kandmisel. Näiteks ümmarguse näo puhul on soovitatav kanda põsepuna suunaga väljast sissepoole, liikudes õrnalt põsenukkidest allapoole. See aitab näol veidi kitsam ja piklikum paista. Ovaalse näo puhul on oluline keskenduda põsesarnadele ja alalõuale, kus põsepuna lisab õrnalt värvi ja tasakaalu näo proportsioonidele. Kandilise näo puhul aitab põsepuna pehmendada teravaid jooni, lisades värvi oimukohtadele, põskede väliskülgedele ja alalõuale.

Lisaks näo kujule mängib rolli ka naha toon. Näiteks kahvatu naha puhul on soovitatav kanda põsepuna just põsesarnade ülaosale ja kergelt ka kulmude alla, et lisada näole nooruslikku sära ja elavust. See mitte ainult ei anna tervema jume, vaid muudab ka üldise väljanägemise värskemaks ja rõõmsamaks. Põsepuna kasutamisel on oluline mitte üle pingutada – vähem on tihti rohkem, sest loomulik ja õrn efekt on alati võluv ja ajatu. Kõik need sammud moodustavad ühe tervikliku ja harmoonilise meigiprotsessi, mille eesmärk on rõhutada inimese loomulikku ilu, mitte peita seda. Meik ei peaks olema mask, mis varjab isiksust, vaid vahend, mille abil tunda end enesekindlamana ja väljendada oma individuaalsust.

 Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta |  Foto: istock

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.