Head ideed kassiomanikele!

Head ideed kassiomanikele!

Kassid armastavad uudistada, ronida ja mängida ning seetõttu on oluline kujundada keskkond, mis vastab nende loomupärastele vajadustele, säilitades samas kodu isikupära ja esteetika. Siin on mõned head ideed, mis aitavad muuta teie kodu kassisõbralikuks paradiisiks.

Kui teil on kodus kass, siis teate, kui tähtis on pakkuda neile keskkonda, kus nad tunnevad end turvaliselt ja õnnelikult. Üks võimalus on luua kodus ise oma kassipuu. Unustage tavapärased lahendused ja laske oma loovusel lennata. Kasutage looduslikke materjale nagu oksad, puit ja köis, et ehitada ainulaadne ronimispuu, mis sobib teie kodu esteetikaga ja pakub kassile ronimisrõõmu. Lisaks võib omatehtud kassipuu olla palju erilisem kui poest ostetud variant, sest see kannab endas teie enda panust ja armastust.

Kassid armastavad kõrgusi ja peidukohti. Miks mitte kasutada tühje seinapindu, et luua kassi jaoks ronimisteid ja kõrgendikke? Seinariiulid, mis on paigutatud kassidele sobivate vahedega, pakuvad neile uusi vaatenurki ja avastamisrõõmu. Need riiulid võivad muutuda ka stiilseks interjöörielemendiks, kui kaunistate neid dekoratiivsete esemetega või kombineerite eri materjale ja värve. Kassidele meeldib jälgida oma territooriumi kõrgustest, ja teie saate nautida kaasaegset ning funktsionaalset lahendust.

Peidupaikade loomine on samuti suurepärane võimalus oma kassi õnnelikuks tegemiseks. Mõelge välja, kuidas luua kodus hubaseid nurki, kuhu kassid saavad peitu pugeda ja rahulikult puhata. Vanad kastid või kohvrid, mis on kaunistatud pehmete patjade ja tekkidega, loovad kodule unikaalse ja koduse atmosfääri. Need väikesed peidupaigad võivad olla suurepärased lisad nii magamistoas kui ka elutoas.

Kasside toidunurgast võib samuti saada stiilne osa teie kodust. Valige kausid ja alused, mis sobivad teie köögi või söögitoa üldise stiiliga. Kui teil on käeline osavus, võite ise meisterdada ainulaadse aluse või hoidja, mis hoiab kausid kindlalt paigal ja lisab kodusele atmosfäärile omapära. Kassi söögikoha lähedusse paigaldatud armas matt kaitseb põrandat ja muudab ala hubaseks.

Mänguasjad on kasside igapäevaelu oluline osa, pakkudes neile vaimset ja füüsilist stimuleerimist. Looge ise looduslikest materjalidest mänguasju, kasutades näiteks sulgi, puidust pulkasid ja villast lõnga. Käsitsi valmistatud mänguasjad mitte ainult ei arenda kassi oskusi, vaid lisavad ka kodusse isikupära. Lisaks võite valmistada kassidele aktiivsusraamatuid või -kastikesi, mis pakuvad neile lõputut lõbu ja arendavad nende loovust.

Ärge unustage, et kassid naudivad ka aknast välja vaatamist. Looge neile aknaaluseid või spetsiaalseid platvorme, kus nad saavad mugavalt päikese käes lebotada ja välismaailma jälgida. Sellised kohad võivad olla lihtsad, kuid efektsed lisad teie kodu sisekujundusse, pakkudes kassidele rõõmu ja rahulolu.

Tipi telk kassile

Igaühel meist on vaja vahest ruumi ka enda jaoks, nagu ka meie karvastel sõpradel. See tipi telk on täiuslik puhkekoht kassile, kus ta saab end turvaliselt tunda. Lisaks mõjub see armas telk võluvalt mistahes ruumis. Blogija Summer võttis peale uude kohta kolimist ette oma kassile tipi telgi tegemise. Vaata tema blogist fotosid, kuidas ta lihtsate vahenditega tipi telgi oma kassile valmis tegi. Vaata siia.

Kassivoodi vanast telerist

Soome blogija  Pauliinal tuli idee oma kassidele teha vanast 50-ndatest pärit telerist kassivoodi. Ta otsis juba pikemat aega sobivat telerit, mis kogu ülejäänud interjööriga kokku sobituks ja tõesti väga meeldiks. Kui ta selle leidis, kulus tal kassivoodi tegemiseks, tema sõnul kuni kaks õhtut ja mitte rohkem. Antud teleri puhul tegi eriliseks veel seegi, et kui kass soovib rohkem privaatsust, et omaette olla, saab teleri ette tõmmata puidust ribakardinad, mis loovad telerile hoopis kauni kummuti/kapi ilme.

Teleri lahtivõtmine kapi seest oli ehk Pauliina sõnul kõige töömahukam samm. Televiisori demonteerimine tundus üsna tüütu ja kuidagi halb mõte oli mineviku eset hävitada. Tõde on aga see, et keegi ei tee ju nende vanade televiisoritega enam mitte midagi. Pigem on see ju hea kui televiisorikapp saab uue elu läbi käsitöö.

Peale teleka sisu eemaldamist tapeetis ta teleri tagaosa Boråstapeter Flora tapeediga, millega olid nad tapeetinud ka oma kodu magamistoa. Ta ei usu, et tema kassid just tapeeditud seinast hoolivad kuid vähemalt talle endale meeldis see idee väga. Kui kassivoodi valmis sai leidis Pauliina, et see televiisori kapp on lihtsalt suurepärane ja õnneks olid kassid temaga nõus. Kuna mõlemad nende kassid tunnevad end uues voodis suurepäraselt on olnud ka juba natuke rassimist, kumb neist seal viibida tohib ja seetõttu jääb vaid loota, et kassid naudivad voodit ka edaspidi. Või on see vaid uudsuse võlu. Rohkem fotosid leiad Pauliina blogist. Kliki siia.

Veel üks efektne kassivoodi, mis valmistatud vanast telerist.

Idee oma kassi liivakasti peitmiseks

Kassiomanike kõige suuremaks peavaluks võib olla ideaalse liivakasti leidmine, et see oleks atraktiivne, ei riivaks silma ja kassi liivakastis külastamine ei tähendaks igal korral järjekordset suurt korralagedust. Ühe kauni kassi liivakasti peitmise ideeks on vana kappi sisustamine liivakastiks, mille küljele teha kassiava, kustkaudu kass saab saab nii sisse kui välja. Ees võiks olla kaks avatavat ust, et sul oleks liivakasti kerge korrastada ja puhastada.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: aliexpress.com, homebnc.com, keltainenkahvipannu.blogspot.com, diply.com, trendhunter.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.