Taldrikuriiul on loodud maakodu seinale

Taldrikuriiul on loodud maakodu seinale

Olgu see kaasaegne vintage-stiilis taldrikuriiul või ehtne antiikne ese, taldrikuriiul lisab maakodu köögile ainulaadse ja ajatu atmosfääri. Selline sisekujunduselement justkui kuulubki maalähedasse interjööri, tuues esile traditsioonilise kodutunde, mis on soojendatud mälestustest ja ajaloost.

Ajalooliselt on taldrikuriiulitel olnud köögis oluline koht. Möödunud aegadel paigutati taldrikuid ja muud nõud uhkusega avatud riiulitele, ahjuservale või seinale, mitte ainult praktilisuse pärast, vaid ka selleks, et külalised näeksid pererahva jõukust ja head maitset. Nõude väljapanek oli sümboolne ja andis märku pere sotsiaalsest staatusest. Et taldrikud riiulitelt maha ei libiseks, meisterdati taldrikuriiulitesse väikesed sooned, mis hoidsid taldrikuid kindlalt paigal. See lihtne, kuid nutikas lahendus on jäänud kasutusse ka tänapäevastes riiulites.

Lisaks esteetilisele väärtusele on taldrikuriiulid alati olnud ka praktilised. Suuremad taldrikud ja serveerimisnõud, mis ei mahtunud hästi tavalistesse kappidesse või suletud riiulitele, leidsid avatud riiulitel hõlpsasti oma koha. See praktilisus on säilinud ka tänapäeval, tehes taldrikuriiulist ideaalse mööblieseme iga maakodu kööki. Need riiulid mitte ainult ei säästa ruumi, vaid võimaldavad ka kauneid nõusid pidevalt eksponeerida, muutes igapäevase toimetamise köögis erilisemaks ja hubasemaks.

Ning kui pererahval on ees suured pidustused, võivad taldrikud taldrikuriiulilt leida endale uue rolli – lauda kaunistades. Kaunid portselanid, mis muidu seisavad aukohal riiulil, võivad muutuda peolaua keskseks elemendiks, tuues ruumi pidulikkust ja elegantsi. Taldrikuriiul ei ole seega lihtsalt praktiline lahendus või ajalooline jäänuk, vaid tõeline sisekujunduse pärl, mis toob ruumi ilu ja soojust.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.