Täiuslik suvemaja, mis aitab lõõgastuda linnaelust

Täiuslik suvemaja, mis aitab lõõgastuda linnaelust

Linnakärast eemal paiknev suvekodu, mis laiub 85 ruutmeetril, mõjub kui rahuliku puhkuse varjupaik, olles ümbritsetud kauni aia ja viljaka põllumaaga. Selline koht kutsub esile mõtteid elust looduse keskel, pakkudes võimalust mitte ainult suveks, vaid ka aastaringselt elada. Maja ise on hoolikalt kujundatud, et luua mugav ja rahulik keskkond, mis sobib hästi looduslähedaseks elamiseks.

Sisenedes tervitab sind väike, kuid hubane esik, mille kaudu avaneb tee suvemaja südamesse, kööki. Köök on omanäoline ja toob esile maalähedase võlu oma lihtsate, kuid samas soojust loovate elementidega. Seinad ja köögimööbel on kaetud mahedate nisuhallide toonidega, mis loovad rahuliku ja neutraalse tausta köögi muudele detailidele. Erilist tähelepanu tõmbab aga köögimööbli tagasein, mis on värvitud oliivitoonis linaõlivärviga, tuues kööki mõnusa värske ja loodusliku nüansi. Valamu kohal olev sein on kaetud valgete keraamiliste plaatidega, mis mitte ainult ei täida oma praktilist eesmärki pritsmekaitsena, vaid annavad ka lihtsa ja elegantse visuaalse efekti.

Praegu toob kööki elu ja värskust vaasis seisav õitsev õunapuuoks, mis pehmendab kiviplaadi ja kapi vahel olevat sirgjoonelist joont. Ülal, töötasapinna kohal, on seinale kinnitatud avatud riiulid ja nagid, kuhu saab riputada igapäevaselt vajaminevaid köögitarbeid. Need praktilised lahendused aitavad hoida köögis korda ja loovad samal ajal silmale meeldiva visuaalse rütmi, kus kõik vajalik on käepärast.

Köögis ei saa üle ega ümber vanast puupliidist, mis seisab seal kui maja sümbol, meenutades aegade sidet. See pliit pole mitte ainult toiduvalmistamiseks, vaid on ka maja soojusallikas külmematel aegadel, muutes köögi tõeliseks kodusoojuse keskpunktiks. Pliidi kõrval on ruumi, et nautida selle kütteväärtust, samal ajal kui väljas sajab vihma või puhub külm tuul. Esikust edasi liikudes avaneb vaade avarale elutoale, mis paistab valgusküllasena oma suurte akendega, mis on paigutatud kolmes eri suunas. Akende kaudu pääseb sisse rohkelt loomulikku valgust, mis täidab ruumi sooja ja kutsuva tundega. Elutoas on pilkupüüdvaks keskpunktiks kaunis ahi, mis annab talvekuudel soojust ja mille lähedal saab mugavalt diivanil lesides nautida kodust hubasust. Ahju ees istudes on tunne, et aeg peatub ning kõik mured ja kiire linnamelu kaovad. Elutoa üks osa on sisustatud söögitoana, kus suur laud on piisavalt mahukas, et sinna mahuks suurem seltskond. See ruum sobib suurepäraselt nii igapäevasteks peresöökideks kui ka pidulikeks koosviibimisteks. Elutoa üldine atmosfäär on soe ja sõbralik, kutsudes pereliikmeid ja külalisi veetma aega koos, nautides nii head toitu kui ka teineteise seltskonda.

Köögist viib trepp teisele korrusele, kus asuvad mitu magamistuba. Need toad on kujundatud samas stiilis nagu alumised ruumid, säilitades rahuliku ja lihtsa esteetika. Magamistubade seinad on kaetud puitpaneelidega, mis on värvitud samades hallides toonides nagu köögis, luues kogu majas ühtse harmoonilise värvifooni. Silmatorkavad on ka tumedaks peitsitud puittalad, mis annavad ruumidele vanaaegse ja maalähedase ilme, tuues välja maja ajaloolise hõngu. Teisel korrusel olevad magamistoad on valged, valgusküllased ja õhurikkad. Need toad pakuvad rohkelt ruumi lõõgastumiseks ja rahulikuks uneks, olles samas lihtsasti sisustatavad. Kõik toad on hoolikalt kujundatud, et luua tunnet, et oled osa millestki suuremast – osa loodusest ja ajaloolisest pärandist, mida see suvemaja esindab. Selline suvekodu on loodud neile, kes hindavad rahu, privaatsust ja sidet loodusega. Maja ise pakub kõike, mida võiksid soovida ühelt kodult, mis asub linnakärast eemal, looduskaunis kohas. See on koht, kus saab elada rahulikus tempos, nautides looduse ilu ja lihtsat, maalähedast eluviisi.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se Lina Östling

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.