Ruukki Classic – ajatu teraskatus, mis sobib igale kodule ja stiilile

Ruukki Classic – ajatu teraskatus, mis sobib igale kodule ja stiilile

Katus on üks olulisemaid komponente hoone esteetika ja funktsionaalsuse seisukohalt. Hästi valitud katus mitte ainult ei kaunista maja, vaid tõstab ka selle väärtust ja pikendab selle eluiga. Ruukki Products AS on olnud üle kolmekümne aasta juhtiv katuselahenduste pakkuja Eestis, pakkudes kvaliteetseid teraskatuseid, mis vastavad nii moodsa arhitektuuri nõudmistele kui ka renoveeritavate maakodude vajadustele. Üks nende ikoonilisemaid tooteid on Ruukki Classic – aegumatu teraskatus, mis harmoneerub erinevate arhitektuuristiilidega, olgu see siis kaasaegne linnakodu või ajaloohõnguline maakodu.

Teraskatus – miks eelistada?

Teraskatused on kerge kaaluga, vastupidavad ja pika elueaga. Ruukki teraskatus kaalub vaid 4,5 kg ruutmeetri kohta, mis on oluliselt kergem kui traditsioonilised katusematerjalid nagu kivi. See tähendab, et katuse kandekonstruktsioonid võivad olla kergemad ja paigaldus kiirem. Ruukki teraskatustel on kuni 50-aastane garantii, mis kaitseb katusel rooste ja muude ilmastikumõjude eest. Lisaks sellele on teraskatused esteetiliselt atraktiivsed ja nende värv ja pinnakate püsivad kaua kaunid. Teraskatused on ka lihtsad hooldada – tänu nende libedale pinnale ei kogune neile sammal ega muud orgaanilised materjalid ning lumi libiseb kergesti maha.

Ruukki 2024 uued tooted – veelgi parem kasutajakogemus

Alates käesoleva aasta algusest on Pärnu tehasest võimalik tellida enimmüüdud Classic katuseprofiilile uuenduslikku versiooni – Classic Silence. Nagu nimigi viitab, on selle peamine omadus vaiksem katus, mis on kuni 40% müravähendusega.

Selle efekti saavutamiseks paigaldatakse tehases teraskatusele viltmaterjal Dripstop® Soundcontrol, mis muudab paigaldamise katuseehitajatele lihtsamaks ja kiiremaks, tagades samal ajal kõrgema kvaliteedi. Majaomanikud saavad nautida suuremat mugavust, kuna katus vähendab sademetest ja tuulest tekkivat müra.

Classic Silence on saadaval kolmele Ruukki Classic profiilile: Classic Authentic C/D, Classic C/D ja Classic M.

Teine põnev uuendus on Classic LowCarbon katuseprofiil, mis saabub turule 2024. aastal väga limiteeritud saadavusega – vaid kuni 15 katust kogu Baltikumi peale. See toode on 70% väiksema süsiniku jalajäljega, olles valmistatud SSAB Zero terasest, mis kasutab ümbertöödeldud vanametalli ning fossiilkütusevaba elektrit ja biogaasi. Classic LowCarbon tähistab olulist sammu süsinikuneutraalse ehituse suunas. Classic LowCarbon ei ole pelgalt toode, vaid sümbol jätkusuutlikkusele ja pühendumusele vähendada ehitussektori keskkonnamõju. Madala süsinikuheitmega valtsprofiilkatused valmistatakse kliendile lähimas tehases Soomes, Rootsis, Eestis või Poolas, mis aitab vähendada toodete transpordi jalajälge.

Lisaks tutvustaksime põgusalt Ruukki Classic Design, mis viib unistuse turvalisest ja kaunist katusest uuele tasemele, avardades disainivõimalusi katuste ja fassaadide kujundamisel.  Ruukki Classic Design pakub kolme eri laiuses profiile (271 mm, 355 mm ja 475 mm), mis sobivad kokku klikk-süsteemi abil. See aga annab arhitektidele ja majaomanikele vabaduse luua ainulaadseid mustreid ja kombineerida erinevaid värvitoone, nagu tumehall, antratsiithall ja must, mis lisab igale projektile erilise ilme.

Ruukki toodetega saab lähemalt tutvuda veebilehel ruukki.com/est. Hoia silma peal ka nende facebook kontol @ruukki. Ammuta inspiratsiooni Ruukki katuste värvikollektsiooni kataloogist: KATALOOG

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: ruukki.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.