Vana maja kaunis söögituba

Hubane sügishetk koduaias

Kui astuda läbi ukse, mis viib söögituppa, avanevad silmad lummavale stseenile, kus värvid ja mustrid sulanduvad üksteisega nagu peenelt koostatav kunstiteos. See 1920. aastatest pärit ajalooline maja, mille ainulaadne arhitektuur ja elegants on säilinud hoolika renoveerimise käigus, on saanud uue hingamise, muutes söögitoa tõeliseks pilgupüüdjaks ja hubaseks pelgupaigaks, kus iga element on omaette kunstiteos.

Söögitoa seinad räägivad oma lugusid. Alumine puidust seinapaneel, millele on kantud rahustav rohelise toon, meenutab maapinna värskust ja looduslikku ilu. See roheline on kaunistatud tapeedi ülemise osa kaudu, mille disain on laenatud Boråstapeteri "Spring Garden" kollektsioonist. Tapeedi lummav mustritikookon, millel on kevadel õitsevate lillede ja lehtede motiivid, loob ruumi, kus loodus on alati kohal, isegi kui aknast paistab vaid linna siluett. See tapeet, mis oma pehme roheline ja looduslike detailidega, on nagu elav unistus, mis viib meid looduse sügavusse, samas kui ruumi seinad jagavad meelerahu ja värskendavat energiat.

Ruumis silmatorkavaks keskpunktiks on elegantne puitlaud, mille heledad toonid peegeldavad soojust ja kodusust. Laud on paigutatud ruumi keskmesse, et tõmmata tähelepanu, kuid mitte üleliigselt domineerida. Laua ümber on pedantselt ja maitsekalt paigutatud söögitoolid, mille puidust raamid ja nöörist isteosad loovad täiusliku tasakaalu elegantsi ja mugavuse vahel. Need toolid, kaunistatud detailide ja rafineeritud joontega, sobivad harmooniliselt heleda puitpõrandaga, mille sile pind lisab ruumi kergust ja avarust.

Puidust elementide ja heleda diivani kooskõla jätkub ka muude sisustuselementide kaudu. Valge puitjalgadel kummut ja heledad diivanid luuakse pehme ülemineku värvitoonide kaudu, mis sobivad täiuslikult ruumi kollaste ja roheliste aktsentidega. Kollane värv, mis lisab ruumile sära ja soojust, ilmub linasest kangast kardinate ja diivanile paigutatud dekoratiivpatjade kaudu. Need detailid toovad esile värvi ja tekstuuri, luues meeldiva kontrasti roheline ja valge tonaalsusega, ning lisavad ruumi rõõmsameelsust ja värskust.

Põranda kaunistab lummav Pärsia vaip, mille luksuslik mustriniline tekstuur toob ruumi eksklusiivsuse ja elegantsi. Vaiba külluslikud ja keerukad mustrid, millel on peenelt kootud detailid, loovad silmailu ja lisavad ruumile boheemlaslikku ilmet, nagu oleks tegemist unikaalse kunstiteosega. Selle pehme ja efektne pind mitte ainult ei täienda ruumi esteetikat, vaid pakub ka hubast ja sooja tunde, mis kutsub nautima iga hetke.

Iga detail, alates tapeedi mustrist kuni vaiba tekstuurini, on hoolikalt valitud, et luua ühtne ja harmooniline keskkond, kus ajalugu, kunst ja mugavus sulanduvad üksteisega. See söögituba, oma kaunite värvide ja mustrite kombinatsiooniga, kutsub esile mitte ainult visuaalset imetlemist, vaid pakub ka soojust ja mugavust, mis muudab selle ideaalseks kohaks toimetulekuks, vestlusteks ja unustamatuks ajaveetmiseks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.