Suur avar lastetuba, kus saavad mängides alguse suured seiklused

Suur avar lastetuba, kus saavad mängides alguse suured seiklused

Toas valitseb kollakas varjund, mis tekitab sooja ja hubase atmosfääri, justkui oleks kõik selle ruumi elemendid omavahel harmoonias. Seinad ja mööbel on pehmeid beeže toone, mis omakorda kombineeruvad loodusliku puiduga, lisades sisekujundusele naturaalsust ja maalähedust. Ruumi beežidesse varjunditesse seguneb peenelt kollane toon, mis toob sinna elu ja rõõmsat energiat, ilma et see muutuks liiga intensiivseks. Kõik toonid mängivad üksteisega pehmelt kokku, tekitades rahuliku ja lõõgastava õhkkonna, kus on ruumi mängule ja loovusele.

Magamisnurgas seisab Sebra Interiori valge lastemööbli kaunitar – voodi, mis näib olevat loodud nii funktsionaalsust kui ka esteetilist naudingut silmas pidades. Voodil leidub siniseid ja halle tekstiile, mis lisavad interjöörile jahedat ja rahustavat nüanssi. Voodi pehmendus on sinine, mis meenutab meretaevast, pakkudes lapsele turvatunnet ja kergust. Hall baldahhiin voodi kohal on kui pehme vari, mis loob magamiseks mõnusa ja privaatse nurgakese. Need jahedad toonid toovad ruumi tasakaalu ja sügavust, samas kui mööblis leidub ka hallikassiniseid põrandariiuleid, mis võtavad osa sellest visuaalsest harmooniast. Riiulite jalad on jäetud naturaalsesse puidutooni, tuues esile looduslikkuse ja soojuse, mis ühildub teiste ruumis olevate detailidega. Raamatud ja lauamängud, mida riiulitel võib leida, pehmendavad halli tooni jõulisust, tuues mängulisust ja kergust.

Toas ei piira tähelepanu ainult mööbel ja selle värvilahendused. Detailid, nagu naturaalses puidutoonis mänguasjad, on hoolikalt paigutatud riiulitele ja põrandale, tuues lapsele rõõmu ning sidudes ruumi tervikuks. Riiulite kohal ripuvad puitraamides postrid, mis toovad seintesse elu ja loovad ruumis veelgi rohkem isikupära. Need postrid lisavad justkui loo või meeleolu, mis kajastab lapse maailma ja avab uksed seiklustele, millest võib unistada.

Akna kohale riputatud lipuketid mõjuvad toas mänguliselt ja elurõõmsalt. Need pisikesed elemendid, mis kergelt liikudes annavad toale dünaamikat, toovad esile kogu ruumi loomuliku lõõgastuse ja rõõmsa atmosfääri. Lipukettide kerge liikumine toob ruumi midagi, mis annab edasi lapsepõlve muretust ja vabadust. Vastasseinas on kahekohaline diivan, mis näeb välja kutsuv ja mugav. Sellel paiknevad kollase ja valge tooniga dekoratiivpadjad, mis sobivad ideaalselt beeži ja valgega, tuues ruumi juurde soojust ja valgust. See diivan pole mitte ainult funktsionaalne istumisala, vaid loob ka tasakaalu, pakkudes lapsele paika, kus ta saab lõõgastuda ja puhata. Selle kõrval asub suur pehme kaelkirjak H&M-ist, mis mängib toas dekoratiivelemendi ja mänguasja topeltrolli. Kaelkirjak lisab tuppa midagi erilist ja unenäolist, pakkudes lapsele lõputuid võimalusi mängimiseks ja fantaasiate maailmas rändamiseks.

Ruum on põhjalikult läbimõeldud, et pakkuda tasakaalu mängulisuse ja praktilisuse vahel. Siiski tundub, et diivani kohal olev sein võiks vajada veel veidi tähelepanu. Sinna paigutatud postrid või pildid tooksid sellesse kohta veidi rohkem elu ja täiendaksid olemasolevat atmosfääri, lisades toale viimase lihvi. See väike detail looks visuaalselt sidusama ja terviklikuma mulje, muutes ruumi veelgi kutsuvamaks ja kodusemaks. Igas nurgas ja igas detailis peegeldub armastus ja hool, millega ruum on kujundatud. See ei ole lihtsalt tuba – see on koht, kus laps saab olla tema ise, mängida, unistada ja õppida. Pehme valgus, soojad toonid ja hoolikalt valitud elemendid teevad sellest ruumist turvalise pelgupaiga, kus kõik on tasakaalus.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.