Voodipesu valimine lastetuppa

Voodipesu valimine lastetuppa

Lastele voodipesu valimisel tuleb tähelepanu pöörata paljudele teguritele, et tagada, et valitud komplekt vastaks mitte ainult esteetilistele eelistustele, vaid ka praktilistele nõudmistele. Esiteks, kangas on üks kõige olulisemaid aspekte, millele tuleb tähelepanu pöörata. Laste nahk on sageli tundlik ja seetõttu on soovitatav valida hingav, pehme ja hüpoallergeenne kangas, mis ei ärrita ega põhjusta allergilisi reaktsioone. Loomulikult peab kangas olema ka piisavalt vastupidav, et taluda regulaarset pesemist ja laste mängimist.

Stiil ja kujundus on järgmised aspektid, millele tuleb mõelda. Väikeste laste jaoks võib voodipesu kujundus sisaldada nende lemmikmärke, -värve või -tegelasi, mis mitte ainult ei tundu neile atraktiivne, vaid võib ka aidata luua nende toas rõõmsat ja hubast keskkonda. Näiteks võib voodipesu kujunduses olla armas loomapilt või vapustav multikasangar, mis sobib lapse isikupära ja huvidega. Vanematel lastel võib olla rohkem teadvustatud stiilieelistusi, nagu teatud värvilahendused või disainitrendid, mida tasub samuti arvestada.

Samuti on hädavajalik arvestada voodipesu praktilisusega. Lapsed on sageli väga aktiivsed ja nende voodipesu määrdub kiiresti. Seetõttu on oluline valida voodipesu, mida on lihtne hooldada ja mis talub pesemist ilma oma kvaliteeti kaotamata. Kaunistustega voodipesu võib olla ilus, kuid see võib olla ka keeruline ja aeganõudev, kui tuleb pidevalt tegeleda plekkide ja määrdumisega. Eriti nooremate laste puhul on soovitatav valida masinpestav voodipesu, et lihtsustada hooldamise protsessi ja vältida keemiliste puhastusvahendite kasutamise vajadust, mis võivad laste tundlikku nahka ärritada.

Lõppude lõpuks, parim voodipesu on see, mis suudab tasakaalustada esteetilise ja praktilise poole. See peaks olema selline, mis ei ainult ei sobi lapse isikliku maitse ja huvidega, vaid on ka praktiline igapäevaeluks, olles samal ajal turvaline ja mugav. Kui kõik need tegurid on arvesse võetud, leiad kindlasti voodipesu, mis toob rõõmu ja mugavust igasse lapse öösse.

Paljude kaunistustega voodikatted võivad olla ka ärritavad või ebamugavad. Ostjad peavad meeles pidama, et laste voodipesu põhiline eesmärk on pakkuda lapsele puhast ja mugavat aset magamiseks. Mittehingav materjal ei lase lapsel öösel rahulikult puhata. Lapsed on tihti täiskasvanutest vastuvõtlikumad nahaärritustele ja allergilistele reaktsioonidele, seega on looduslikest hüpoallergilistest materjalidest voodipesu lastele parim valik.

Arvesse tuleb võtta voodi suurust ja stiili. Kušetid jm. taolised voodid vajavad tavaliselt erisuuruses tekki. Valida tuleb õige suurusega voodipesu, mis arvestab nii patjade, tekkide kui ka voodi enda suurust ja kuju. Liiga suured linad hakkavad voodile kokku kuhjuma, liiga väikesed linad ei püsi jälle korralikult kinni. Ka ohutus on laste voodipesu valikul oluline aspekt. Kui vähegi võimalik, peaks lapse voodipesu olema tulekindel ning vältida tuleks kergeltsüttivaid materjale. Samuti ei tohiks väikelaste voodipesu küljes olla lämbumisohu vältimiseks väikeseid kaunistusi.

Tekst: textelle.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: inrichting-huis.com, entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.