Sisearhitekt Birgit Palki ajatu stiiliga kodu renoveerimise lugu

Efektne, tumehallide seintega elutoa osa

Kiikame sisearhitekt Birgit Palki koju ning vaatame, kuidas tal õnnestus vanas väärikas hoones oleva korteri renoveerimine. Birgit oli pikalt unistanud korterist, kus oleks tunda ajalugu ja mis pakuks võimalust taastada palju algupäraseid detaile, mis annavad kodule hinge ja iseloomu. Pärast põhjalikke otsinguid leidis ta lõpuks Tööstuse tänaval täiusliku väikese korteri lõuendi, mis sobis tema nägemusega ideaalselt.

Birgit otsis kaua korterit vanas hoones, milles oleks alles originaaldetaile. Kuigi enamik vanadest korteritest oli läbinud euroremondi, mis jättis ajaloolised detailid tahaplaanile, õnnestus tal lõpuks leida korter, kus vanu elemente oli säilinud rohkesti. Nii sai alguse tema kodu renoveerimise teekond.

Esimeseks sammuks oli eemaldada kõik korteris olnud ripplaed, mis varjasid originaalseid elemente nagu ajaloolised peegelvõlvidega laed, mis tõid ruumi juurde originaalsust ja ajaloolist võlu. Samuti eemaldati kõik põrandakatted, et taastada vana kalasabamustriga parkett, mis on tõeline leid tänapäeva sisekujundusmaailmas. Kalasaba parkett ei ole mitte ainult ajatu klassika, vaid ka detail, mis loob ruumis erilise atmosfääri, seetõttu on see tänapäevalgi sisekujundusentusiastide seas kõrgelt hinnatud. Esikus avastati ja taastati laudpõrand, mille hoolikas renoveerimine tõi esile selle loomuliku ilu.

Originaalsed kipsist laerosetid tellis ta spetsialistidelt, et tuua ruumidesse tagasi nende kunagine hiilgus. Inspiratsiooni sai Birgit sageli meie ajakirja kaunite kodude interjööridest, mis aitasid tal luua oma kodus harmoonilise ja läbimõeldud kujunduse.

Kogu korteri seinad värviti valgeks, et tuua väikestesse ruumidesse avarust ja valgusküllust. Valged seinad toimivad ideaalse taustana Birgiti kunstikogule, mida ta soovis oma kodus esile tõsta. Aknalauad telliti vanade eeskujul ning renoveerimisel kasutati täispuidust põrandaliiste, millele lisati autentse ilme saamiseks baasklotsid, nagu vanasti kombeks oli.

Korteris on oskuslikult ühendatud vana ja uus mööbel ning disainiklassika. Esikusse sisenedes tervitab külalisi kaunis kunst seintel ja üksik Lutheri vabriku Viini tool, mis pärineb 1930. aastatest. Riidenagiks valis Birgit efektselt retrohõngulise Vitra nagi. Pikem koridor, mille ühte seina ääristab konsoollaud sahtlite ja riiuliga, loob hubase ning praktilise ruumi. Konsooli pealmine osa on kaunistatud seinale toetuva maaliga, allosas on riiul raamatutega.

Korteri südameks on kolmetsooniline ruum, kus köök, söögituba ja elutuba moodustavad ühtse terviku. Köögi poolel valitseb valge köögimööbel, mida täiustavad mustad detailid nagu segisti ja kapinupud. Söögilaua kõrval asub klaasvitriinkapp, mis on koduks kaunitele klaasnõudele ja mille kohal olev maal lisab ruumile isikupära. Elutoa osas domineerib pehme diivan, mille kohal ripub värvikas maal, lisades ruumile soojust ja elavust.Diivani vastasseinas asub TV-alus, millel lihtsa disainiga valgusti loob mõnusa atmosfääri.

Roosa valgusti elutoa vitriinkapil - &Tradition - Flowerpot VP.

Tv-kapil olev valgusti, New Works- Kizu. Elutoa laevalgusti - Petite Friture - Vertigo.

Magamistuba on küll väike, kuid valged seinad loovad avaruse illusiooni. Ruumi keskmes on voodi, mille kohal rippuv kunst püüab pilku ja täiustab kogu interjööri. Voodi kõrval seinal on efektne MINI LAMPE DE MARSEILLE seinavalgusti, mis lisab magamistoale stiili ja praktilisust.

Vannituba kroonib antiikne kapp, mis on ümber tehtud valamukapiks. Selle kohal ripub musta raamiga peegel, mis harmoneerub vannitoa valgete plaatide ja tumeda vuugivahega. Mustad detailid, nagu segistid, toovad vannituppa kaasaegset elegantsi, mis sobib ideaalselt Birgiti renoveerimise käigus loodud ajatu ja elegantse interjööriga.

Birgit Palki kodu renoveerimine on inspireeriv näide sellest, kuidas ajalooliste detailide säilitamine ja moodne kujundus saavad harmooniliselt koos eksisteerida, luues ainulaadse ja kauni eluruumi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Tõnu Tunnel

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.