Retsept | Quiche

Koostis

Tainas (põhi):
300 ml nisujahu
200 g küpsetusmargariini (võid)
3-4 sl vett
1 tl soola

Kate:

300 g suitsutatud kanafileed
1/2 paprikat
1/2 karpi värskeid šampinjone
u 10 cm jupp porrut (või 1 sibul)
1/2 väikest karpi konservananassi
1 pk (200ml) rõõska koort
3-4 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
tilli

Valmistamine:

Alustuseks tuleb jahu ja margariin kokku näppida, kuni moodustub ühtlane purutaoline mass. Sellesse segusse lisatakse sool ja vesi, mille järel sõtkutakse kõik koostisosad kokku ühtlaseks tainaks. Kui tainas tundub liiga kuiv, võib lisada pisut vett, et saavutada sobiv konsistents.

Valmis tainast vormitakse pall, mis mässitakse toidukilesse ning asetatakse külmkappi, kus see saab veidi aega oodata. Samal ajal hakitakse porru ja seened peeneks ning praetakse kergelt läbi. Praadimise ajal lisatakse maitseaineid, et köögiviljad saaksid täiendava sügavuse ja maitse. Kui seened ja porru on valmis, pannakse need kõrvale ja hakatakse ette valmistama ülejäänud täidist. Kana lõigatakse väikesteks tükkideks, sama tehakse paprikaga, ning ananass tükeldatakse vastavalt eelistusele. Kui kõik täidise komponendid on valmis, võetakse külmkapist tainas ja surutakse see ühtlaselt 24-26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kui kasutada metallist lahtikäivat vormi, siis asetatakse põhja küpsetuspaber ja vormi ääred määritakse margariini või võiga, et vältida piruka kinni jäämist.

Kõigepealt laotatakse taignale ühtlaselt praetud porru ja seened. Nende peale lisatakse kanatükid, ananass ja paprika, luues kihilise täidise, mis annab pirukale rikkaliku ja mitmekülgse maitse. Eraldi kausis vispeldatakse munad koorega, lisatakse sool ja pipar, ning seejärel valatakse saadud segu ühtlaselt pirukale. Kõige peale raputatakse riivitud juust ja puistatakse veidi hakitud tilli, mis annab lõpptulemusele värske ja maitseküllase viimistluse. Ahi tuleb eelnevalt kuumutada 180-200 kraadini. Kui ahi on saavutanud vajaliku temperatuuri, asetatakse pirukas ahju ja küpsetatakse umbes 30 minutit. Küpsetamise käigus muutub pirukas pealt kuldkollaseks, munasegu hüübib ning piruka ääred saavad kauni pruunistuse.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: spoonforkbacon.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.