Retsept | Pealinnakeeks

Retsept | Pealinnakeeks

Koostisosad

150 g toasooja võid
150 g suhkrut
3 muna
soola
1 tl vanillisuhkrut
200 g pestud ja nõrutatud seemneteta rosinaid ja korinte
240 g nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit

 Valmistamine:

Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks Lisa ükshaaval ja edasi vahustades munad. Lisa sool, vanillisuhkur ja pestud-nõrutatud rosinad . Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis lisa jahu ülejäänud tainale ja sega kiiresti ühtlaseks. Tõsta võitatud  keeksivormi. Silu  noaga pealt ühtlaseks, siis tee pikkupidi kerge sisselõige keeksi sisse.  Küpseta 160-kraadise ahju keskosas umbes 80-90 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Tee ahjuuks lahti ja lase keeksil ahjus jahtuda.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -