Retsept | Kohupiimakook

Retsept | Kohupiimakook

Liivataigna põhi:

2 dl ehk umbes 180 g jahu
1 dl suhkrut
100 g võid
näpuotsaga soola

Täidis:


600 g kohupiima
1 dl hapukoort
4 muna
1 dl suhkrut ( alla poole kruusi)
3 spl jahu

Valmistamine:

Põhja jaoks mudi näppude vahel või, suhkur ja jahu ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Aseta põhi külma. Nüüd sega omavahel muna, suhkur, kohupiim, hapukoor ja jahu. Vala põhjale. Küpseta u 1 tund 180 kraadises ahjus. Liigse pruunistumise vältimiseks võid asetada peale fooliumi/ küpsetuspaberi. Aseta ahju ka veenõu, et piisavalt niiskust oleks. Serveerida külmalt ja vaarikamoosiga

 

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -