Koostis:
800g keedetud kartuleid, 1muna,soola, riivsaia, võid
Täidis: 1sl. Võid või margariini, 2-3sibulat, 50g taist sinki,1keedetud muna,soola,pipart,peterselli või muid maitsetaimi
Valmistamine:
Keedetud kartulid, muna, sool suruda kahvliga või segada saumikseriga ühtlaseks massiks. Saadud massist veeretada jäme rull, lõigata tükkideks ja vormida noa abil riivsaias 8-10 õhukest piklikku kotletti. Täidiseks sulatada või, milles hautada hakitud sibulad, lisada hakitud sink ja muna, maitsestada soola ja pipraga. Täidis asetada kotlettidele, ümbritseda kartulimassiga ja vormida kotletid uuesti piklikuks. Praadida kuumas rasvas mõlemalt poolt helepruuniks. Lisandiks anda tomati- või koorekastet ja toorsalatit. Kotlettide täidiseks võib kasutada ka suitsukala, hautatud seeni. Täidis ei tohi olla liiga vedel.