Retsept | Porgandifriikad

Retsept | Porgandifriikad

Koostis:

4 suurt porgandit
2 spl oliiviõli
1 tl meresoola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1/2 tl küüslaugupulbrit (valikuline)
1/2 tl paprikapulbrit (valikuline)
Värskeid ürte kaunistuseks (nt. petersell)

Valmistamine:

Alusta retsepti sellega, et kuumuta ahi 200°C-ni, et tagada friikatele ühtlane küpsemine. Kui soovid eriti krõbedaid friikaid, võid ahju temperatuuri tõsta 220°C-ni. See kõrgem temperatuur aitab porganditel saada mõnusalt krõbedaks, samas säilitades nende sees pehmuse.

Järgmisena valmista porgandid. Koori need hoolikalt, et eemaldada mustus ja karedam välimine kiht. Seejärel lõika porgandid piklikeks, õhukesteks ribadeks, meenutades traditsiooniliste friikartulite kuju. Püüa hoida ribad võimalikult ühtlase paksusega, et nad küpseksid võrdselt.

Võta suur kauss ja pane porgandiribad sinna sisse. Lisa kaussi oliiviõli, mis aitab friikadel ahjus ühtlaselt pruunistuda. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Soovi korral võid lisada ka küüslaugupulbrit ja paprikapulbrit, et anda friikadele rikkalikumat ja vürtsikamat maitset. Sega segu korralikult läbi, veendudes, et kõik porgandiribad on ühtlaselt maitsestatud ja õliga kaetud.

Seejärel laota porgandiribad ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Oluline on, et porgandid ei kattuks üksteisega, sest vastasel juhul ei küpse need ühtlaselt ja ei pruugi muutuda piisavalt krõbedaks. Küpseta porgandifriikaid ahjus 25–30 minutit. Küpsemise ajal võid korra friikaid pöörata, et mõlemad pooled pruunistuksid ühtlaselt ja saavutaksid krõbeda tekstuuri. Jälgi, et friikad ei kõrbeks, vaid saavutaksid kuldse, isuäratava välimuse. Kui porgandifriikad on valmis, tõsta need ahjust välja ja puista kohe peale värskelt hakitud ürte, näiteks peterselli või tüümiani, et lisada roale värskust ja maitset. Serveeri kuumalt, kas iseseisva suupistena või lisandina teistele roogadele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: lifemadesimplebakes.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.