Maakodu jõulud võluvas talumajas

Maakodu jõulud võluvas talumajas

Lars ja Kicki Lennartsson võtavad igal aastal jõule vastu oma lummavas Rootsi talumajas, mille ajalugu ulatub tagasi aastasse 1746. See pea kolmesaja aastane taluhoone on olnud mitme põlvkonna kodu, kuid kui Lars ja Kicki selle kinnisvara turult avastasid, äratas see neis soovi rajada sinna oma maakodu. Renoveerimisprotsessis püüti säilitada nii palju algupärast atmosfääri kui võimalik, et jäädvustada hoone ajalugu ja ajatut võlu.

Üks talumaja kõige erilisemaid kohti on vana küün, mis on muudetud hubaseks istumisnurgaks. Kõige rohkem köidab siin pilku suurejooneline raudruudustikuga aken – kuigi see on kaasaegne lisa, sobitub see harmooniliselt ajaloolise hoonega, lisades elegantsi ja ruumi isikupära.

Maja köögis valitseb soe ja kodune õhkkond. Vanas leivaahjus praksuv tuli ja suurepärane puupliit loovad täiusliku keskkonna hõrkude roogade valmistamiseks. Köögi rustikaalsed talad, mis on läbi imbunud ajaloost, annavad ruumile iseloomu ja maalähedast võlu. Hele, naturaalse tooniga puitpõrand on kaetud kodukootud vaibaga, lisades ruumi hubasust ja soojust. Keset kööki seisab vana täispuidust talulaud, mida ümbritsevad traditsioonilised vanad talu toolid. Jõuludeks on siine laud kaunistatud eriliste detailidega – õrnade hüatsintide, kuuseokste ja maalähedaste mustriliste lauanõudega, mis toovad pühademeeleolu kaunilt esile.

Elutoas on säilitatud osa vanast puitseinast, mis jutustab visuaalselt talu erinevate ajastute ehituslugusid. Selle unikaalse seinatausta kõrval särab antiikne purpurpunane diivan, mis toob ruumi elavust ja värvikontrasti. Diivani ees on traditsioonilise kohvilaua asemel vana puukast, millele on asetatud kaunis messingist küünlajalg valgete küünaldega – lihtne, kuid efektne detail, mis lisab ruumile ajatult elegantset hõngu.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.