Retsept | Lihtne magustoit piparkoogiga

Retsept | Lihtne magustoit piparkoogiga

Koostis:

2 dl kohupiimakreemi
200g mascarpone toorjuustu
1 supilusikatäis suhkrut
1/4 tl kaneeli
10 piparkooki

Valmistamine:

Magustoidu valmistamiseks võta esmalt kauss ning lisa sinna kohupiimakreem ja toorjuust. Neid kahte komponenti tuleb omavahel korralikult segada, kuni segu muutub ühtlaseks ja kreemjaks. Kuna kohupiimakreem ja toorjuust on üsna tihedad ja tugevad maitsed, siis nende omavaheline harmooniline tasakaal on väga oluline, et luua pehme ja maitsemeeli paitav tulemus. Seejärel lisa segusse suhkur, mis annab magustoidule vajaliku magususe. Suhkur tuleks segada seni, kuni see täielikult kreemja massi sisse sulandub, jättes magustoidu meeldivalt magusaks, kuid mitte liiga intensiivseks. Maitselt peaks magusus jääma õrn, et toorjuust ja kohupiimakreem oma karakterit liigselt ei kaotaks. Kui suhkur on täielikult segunenud, siis lisa kaneel. Kaneel on siin magustoidus võtmetähtsusega komponent, kuna see lisab sellele rikkaliku ja sooja maitsenüansi, mis meenutab talve ning sobitub suurepäraselt piparkoogi maitsega. Kaneel tuleks segada ühtlaselt kogu kreemi sisse, et selle hõrk vürtsikus oleks igas suutäies tasakaalus. Kogu segu peaks olema pehme, õhuline ja ühtlaselt maitsestatud, nii et magususe ja kaneeli vürtsikas varjund oleksid igal hetkel tunda.

Kui kreemine segu on valmis, võta ette klaasid või magustoidupokaalid. Serveeri kreem just nendes klaasides, kuna läbipaistvast anumast on ilus näha magustoidu kihte ja selle isuäratavat tekstuuri. Kohupiimakreemi ja toorjuustusegu võib jaotada klaasidesse ühtlaselt, jättes klaaside ülemise osa veidi tühjaks, et sinna lisada hiljem dekoratiivseid elemente. Kui kreem on klaasidesse jaotatud, võta piparkoogid ning lisa igale klaasile üks piparkook. Piparkook annab magustoidule mõnusa krõmpsuva tekstuuri ning maitse, mis toob esile kaneeli ning kohupiima täiusliku koosluse. Peale selle on võimalik purustada veel veidi piparkooki ning puistata see kreemi peale kaunistuseks. Purustatud piparkook annab magustoidule esteetiliselt kauni viimistluse ning lisab igale suutäiele ka veidi krõbedust.

Magustoit on valmis koheseks nautimiseks. Tänu kohupiima kreemisele tekstuurile, toorjuustu rikkalikkusele ja piparkoogi krõmpsuvusele moodustub iga suutäis täiuslik harmoonia magusast ja kergelt vürtsikast maitsest, mis jätab meeldiva ja koduse tunde. Kui aga magustoidu kohene söömine ei ole plaanis, on hea mõte panna klaasid külmikusse. Külmikus seistes säilib magustoidu värskus ja kreemjas tekstuur, samas kui piparkoogid säilitavad oma kergelt krõmpsuva olemuse.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: pinterest.com ( fannijakaneli.com )

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.