Lastetuba, kus Ferm Living kollaste puudega tapeet

Lastetuba, kus Ferm Living kollaste puudega tapeet

Laste tuba on soe ja helge ruum, mille üks seintest on kaetud erksalt ja elavalt Dotty wallpaper yellow tapeediga, mille disain pärineb Ferm Livingi loomingulisest maailmast. See tapeet, millel tantsivad tillukesed täpid, mõjub ühtaegu mänguliselt ja klassikaliselt ning annab ruumile värskust ja rõõmsameelsust, justkui oleks see paberleht, millele on kelmikalt peale raputatud päikesekollaseid täppe.

Selle tapeedi kohalolu toas on kahtlemata silmatorkav ja loob võimsa visuaalse fookuspunkti. Selle elava seina tasakaalustamiseks on ülejäänud ruum hoitud minimalistlikus ja rahulikus toonis. Seinad, mis raamivad seda kirgast tapeeti, on maalitud pehme valge värvitooniga, mis laseb tapeedil särada, kuid samas annab ruumile avaruse ja rahulikkuse tunde. See valge toon loob toas õhulise atmosfääri, hoides selle visuaalselt puhtana ning avarana, et mitte üle koormata väikese ruumi visuaalset dünaamikat.

Ruumis valitseb harmooniline tasakaal, kus põhjamaise looduse armastus peegeldub nii sisustuselementides kui ka väiksemates detailides. Väikeste loomakujuliste lelude ja dekoratiivpatjade kaudu astuvad mängu põhjamaade loomad – karud, rebased, põdrad ja jänesed –, kes toovad looduse hinge toredalt toas esile. Need loomakujutised annavad toale hubase ja sõbraliku atmosfääri, kutsudes last oma kujutlusvõimet vallandama ja lugematuid lugusid välja mõtlema. Loomad, kes ilmuvad siin-seal pehmete patjade ja mänguasjade kujul, loovad ühtlasi tugeva visuaalse terviku, mis on läbimõeldult kokku pandud. Selle mängulise ja loodust armastava motiiviga haakub suurepäraselt ka toa keskel laiuv autorajaga vaip. See vaip, mis kulgeb nagu mänguline autotee üle põranda, pakub lastele võimalust luua omaenda väikeseid seiklusi ja sõidumänge, lisades toale dünaamikat ja põnevust.

Mööbel on hoitud valgeks, et toas säilitada valgusküllane ja puhas ilme. Need valged mööbliesemed, olgu need siis voodid, lauad või riiulid, sulanduvad hästi kokku heledate seinte ja tapeedi särtsakusega, luues rahustava ja harmoonilise keskkonna. Mööblitükid ise on lihtsad, kuid funktsionaalsed, pakkudes piisavalt ruumi kõikide lapse asjade hoiustamiseks. Üks ruumi olulisemaid elemente on sisseehitatud kapp, mille ukse taha saab kergesti peita mänguasjad, raamatud ja muud esemed, hoides seeläbi ruumi korras ja puhtana. See võimaldab lapsel õppida korda hoidma ja samal ajal pakub ka praktilist lahendust asjade kiireks ära paigutamiseks.

Lisaks leidub toas veel üks märkimisväärne mööbliese – retrohõnguline, valgeks värvitud puidust kapp. Selle pealispind ja sahtlid on ideaalsed raamatute ja mänguasjade hoiustamiseks, pakkudes samal ajal hubast nostalgilist hõngu. Kapp on täpselt õige suurusega, et see ei domineeriks ruumi, kuid samas oleks piisavalt mahukas, et mahutada kõik vajalikud esemed. Selle vana ja uue segu lisab toale iseloomu ja soojust, olles ühtaegu praktiline ning stiilne.

Seinad on kaunistatud mitmete väikeste kunstiteostega, mis rõhutavad ruumi mängulist ja looduslähedast atmosfääri. Mõned postrid kujutavad looduse ilu – mägesid, metsi ja avaraid välju –, teised on maalitud lustlikus stiilis, kus värvikad loomad jooksevad ja mängivad. Need plakatid annavad ruumile elu ja värvi, samal ajal säilitades harmoonilise terviku. Kõik detailid ruumis on hoolikalt läbi mõeldud, et moodustada esteetiliselt meeldiv ja samas lapsele inspireeriv keskkond.

Laes ripub loomade teemaline ripplamp, mille valgus heidab toale sooja kuma. See lamp on lõbus ja pilkupüüdev detail, mis sobitub suurepäraselt ülejäänud loomateemalise sisekujundusega. Lambist õhkub pehmust ja lapselikku rõõmu, lisades ruumile unikaalsust ja õrnust. See valgusallikas mitte ainult ei täida oma praktilist ülesannet, vaid on ka tõeline disainielement, mis paneb ruumi elama ja täidab selle sooja ja kutsuva valgusega.

Laste tuba on tervikuna kujundatud selliselt, et see ei oleks mitte ainult praktiline ja funktsionaalne, vaid ka esteetiliselt köitev ja inspireeriv. Kõik detailid on hoolikalt valitud, et luua keskkond, kus laps saaks tunda end turvaliselt, õnnelikuna ja loomingulisena. See tuba on koht, kus mäng ja fantaasia saavad vabalt lennata, kus iga ese, iga värv ja iga kujundusdetail on osa suuremast loost, mida laps saab ise oma kujutlusvõimega edasi jutustada.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: svenskfast.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.