Julge retromustriga tapeet tüdrukute toas

Kapist laste kööginurk

Skandinaavia minimalismi ja retrohõngulise disaini ühendamine on kunst, kus kaasaegne puhtus ja lihtsus kohtuvad möödunud aastakümnete julgete mustrite ja värvidega. Selles ruumis on kasutatud unikaalset lähenemist, kus retro stiilis tapeet mängib peamist rolli, kuid see on meisterlikult sulandatud skandinaavialiku tagasihoidlikkuse ja pehmusega. Ruum tervikuna loob harmoonilise, kuid samas eristuva atmosfääri, milles retro mõjutused loovad soojust ja nostalgia tunnet, samal ajal kui skandinaavia stiili kargus ja selgus lisavad sellele kaasaegse värskuse ja lihtsuse.

Tapeet on disaini keskpunkt, olles suurepärane näide sellest, kuidas julgus ja dünaamiline väljendusrikkus võivad eksisteerida kõrvuti rahuliku ning tasakaalustatud interjööriga. Tapeedi mustriks on valitud retrostiilis graafika, kus esinevad erksad ja kontrastsed värvid, mis viitavad möödunud kümnenditele. Muster mängib geomeetriliste kujunditega, mis on justkui ajas tagasi viiv meenutus disaini kuldajast, kuid tänu selle hoolikalt valitud värvipalettidele tundub see ruumi üldises koosluses värske ja stiilne.

Tapeediga kaetud seina kõrval olevad värvitud seinad annavad ruumile veelgi sügavust ja mitmekesisust. Neist üks on õrnalt tuhm, kuid siiski pilkupüüdev toon, mis on inspireeritud tapeedi enda mustrist, otsekui tapeedi pikendus. See seinaosa toetab tapeedi julget iseloomu, ilma et see võtaks üle kogu tähelepanu, pakkudes pigem rahustavat ja harmoonilist tausta. Teine sein on aga pastelse rohelise varjundiga, mis toob ruumi rahuliku ja looduslähedase meeleolu, täiustades kogu interjööri pehme ja rahustava energiaga. See roheline on nagu kevadine tuulepuhang, mis seob disaini õrna värskusega, tuues looduse hõngu sisse ruumi, mis muidu on täidetud graafilise mustri mängulisusega.

Mööbel, mis on enamjaolt valgetes toonides, lisab ruumi õhulisust ja avarust. See valik pole juhuslik, vaid hoolikalt kaalutud otsus, mille eesmärgiks on tasakaalustada ruumis olevate tapeedi ja seinavärvide tugevad ja silmatorkavad toonid. Valge mööbel on kui lõuend, millele kõik muu toetub, olles neutraalseks taustaks, et ruumi elavdavad mustrid ja värvid ei muutuks liialt domineerivaks. Kummuti, mis on osa mööblikomplektist, kannab endas samuti väikest, kuid olulist retrohõngulist detaili – üks selle sahtlitest on pastelse rohelise tooniga, mis loob visuaalse ühenduse teise, samas toonis seinaga, andes kogu ruumile veelgi harmoonilisema ja terviklikuma mulje.

Voodi, mis on ruumi fookuspunktiks, lisab pehmust ja unistuste hõngu. Selle kohal rippuv baldahhiin loob õhulise, tütarlapseliku atmosfääri, mis sobib ideaalselt väikese tüdruku toaga. See baldahhiin, oma valge kerguse ja unistava olemusega, lisab ruumile muinasjutulise tunde, tuues välja lapsepõlve kõige süütumad ja kaunimad unistused. See pole lihtsalt dekoratiivne element, vaid annab ruumile ka praktilise varjundi – privaatse pesa, kus laps saab tunda end turvaliselt ja hubaselt.

Seinal voodi kõrval ripuvad kolm raamitud kunstifotot, mis on hoolikalt valitud nii, et need sobituksid ülejäänud interjööriga. Fotode õrn ja kunstiline väljendus täiendab ruumi disaini, lisades visuaalset huvi, kuid jäädes samas tagasihoidlikuks, et mitte varjutada tapeedi ja mööbli mängulist kooskõla. Fotod loovad ruumis rahuliku meeleolu, pakkudes samas väikeseid detaile, mis toovad ruumi elegantsi ja õrnust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.