Soojade pruunide toonidega korter

Soojade pruunide toonidega korter

Korter, mille atmosfäär on hoolikalt läbimõeldud, viib külalise soojadesse ja rahulikesse toonidesse, kus iga element paistab olevat valitud selleks, et luua täiuslik harmoonia ja kodusoojus. Läbivalt on kasutatud mitmesuguseid pruune varjundeid, mis koos heledamate ja tumedamate detailidega loovad meeldiva tasakaalu. Juba korteri sisenedes on tunda, et see ruum pakub nii visuaalset kui ka funktsionaalset mugavust. Tumedad toonid, mis valitsevad köögi ja elutoa sisekujunduses, ei ole rõhuvad ega rasked, vaid pigem kutsuvad ja rahulikud, andes ruumile sooja ja hubase õhkkonna.

Köögiala, mis on avatud ja ühendatud elutoaga, annab oma peenelt valitud detailidega kohe aimu, et siin on arvestatud nii ilu kui ka praktilisust. Heledad köögiseinad loovad neutraalse tausta, millelt tumepruunid kapid ning põrand kohe esile kerkivad. Erinevate pruunide varjundite kasutamine annab köögile sügavust ja õdusa tunnetuse, samal ajal kui naturaalsest puidust isteosaga pukid lisavad ruumile pehmust ja kutsuvad külalisi maha istuma. Need elemendid koos loovad köögis sooja ja kutsuva atmosfääri, milles on lihtne end koduselt tunda. Tumedamat tooni kõrgsurvelaminaadist töötasapind, mis jookseb elegantselt U-kujulise köögimööbli ümber, pakub praktilist tööpinda, samal ajal kui selle paigutus võimaldab ka väiksemal pinnal mugavalt toimetada.

Köögimööbli tumedust tasakaalustab seinaosa, mis on kaetud peene liivakarva toonis kärgmosaiigiga. See visuaalne element pehmendab tumedaid värve, lisades ruumi soojust ja valgust, säilitades samas köögi modernsuse ja elegantsuse. Kärgmotiiv loob peene tekstuuri, mis lisab seintele mõõdet, andes köögile ainulaadse ja isikupärase ilme. Üleminekud on sujuvad ning iga detail tundub olevat paigutatud suure tähelepanuga, et luua tasakaal praktilisuse ja esteetika vahel.

Elutoa osa, mis asub kohe avatud köögi vastas, jätkab sama sooja ja kutsuvat joont. Selle ruumi keskmeks on diivan, mis pakub rohkelt istumiskohti ja mille kõrval paiknevad hoolikalt valitud toolid ja diivanilaud. Elutoa keskpunktiks on kaunis, pikakarvaline vaip, mis lisab ruumile hubasust ja pehmust. Selle vaiba tekstuur ja värv annavad ruumile juurde soojust, tekitades tunnet, et astudes diivanile, oled oodatud lõõgastuma ja koduse rahu nautima. Diivani kõrval olev sisseehitatud riiul on diskreetne, kuid praktiline lahendus, kus hoida kangemat jooki, ja lisaks on eritellimusel valmistatud puidust riiulid seinal funktsionaalsed ja dekoratiivsed. Valgustid on hoolikalt valitud nii kööki kui ka elutuppa, kandes endas ühtset disainijoont. Nende valgusallikate disain ja värvus sobivad suurepäraselt kogu korteri sisekujundusega, olles osa tervikust, mis muudab need ruumid soojaks ja kutsuvaks. Need valgustid on piisavalt tagasihoidlikud, et mitte ruumi domineerida, kuid samal ajal piisavalt pilkupüüdvad, et lisada omaette iseloomu.

Põrandakatete valikul on samuti arvestatud iga ruumi eripäradega. Köögi põrandal asub tumedatooniline keraamiline plaat, mis on oma praktilisuses ideaalne valik köögiruumi jaoks, kus on tihe toimetamine. Seda on lihtne puhastada ning see talub hästi köögis paratamatult ette tulevaid mahakukkumisi ja toidupritsmeid. Elutoa põrand, vastupidiselt köögi praktilisele ja jahedamale keraamikale, on kaetud kauni puidust parketiga, mille peen muster lisab ruumile soojust ja elegantsust. Puidust põrandat on alati peetud kodusoojuse ja mugavuse sümboliks, ning see jätkab sama tunnet ka siin, ühendades kogu korteri harmooniliseks tervikuks. Kõik korteri detailid, alates mööblist ja valgustitest kuni põrandakatete ja seinteni, loovad terviku, milles on lihtne ennast hästi tunda. Erinevad pruunid toonid, mida on kasutatud koos heledamate ja tumedamate kontrastidega, toovad ruumi soojust ja tasakaalu, luues keskkonna, mis on samaaegselt nii elegantne kui ka mugav.

Elutoast jääb ukseavalt vaade otse magamistuppa, kus pruunid toonid asendunud suuremalt osalt rohekashalli tooniga. Magamistoa seinte rohekashallikas toon kombineeritud nii hallide tekstiilist kardinate, kui terrakota toonis ja valges toonis voodipesu tekstiiliga. Lisaks aitavad tasakaalu luua valge lagi, valged aknaraamid, valge uks koos raamiga ja uksest sisenemisel vasakule seinale jääv mustas ja valges toonis poster.

Puuni tooni toodud sisse läbi üksiku sisustusdetaili- lõuendi, mis voodipeatsis seinas efektse ilme loob. Voodi kõrval öökapi asemel väike tumedamas toonis puitlaud, millel paar raamatud, joogiklaas ja valge vaas koos oliivipuu okstega.

Antud ruumi paigutatud akna alla töölaud, kus loometööd mugav teha.

Esiku seinad kaetud heleda beežika tooniga, mis kombineeritud heleda puitmaterjali ja valgete uste liistudega. Pruuni tooni toodud sisse läbi esiku laua, kus ka pruuni värvi savist lillevaas koos okstega.

Vannituba, minimalistlik, lihtne. Valge seinaplaat kombineeritud väiksema musta värvi põrandaplaadiga.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.