Avara planeeringuga, hubane pereköök

Avara planeeringuga, hubane pereköök

Köök, millest täna räägime, on tõeliselt unikaalne ja kaunis ruum, mis pakub igale kokkajale midagi enamat kui lihtsalt funktsionaalne ala. See on sümbioos avarusest, valgusküllasusest ja kauni, mitmekesise mööbli elegantsist, mis kokku loovad koduse ja samas stiilse atmosfääri.

Ruumi iseloomustab avar L-kujulise köögimööbli paigutus, mis ei ole ainult praktiline, vaid ka visuaalselt nauditav. Selline kujundus tagab, et iga köögiprotsess – olgu see toidu ettevalmistamine, küpsetamine või lihtsalt toidu nautimine – muutub meeldivaks ja stressivabaks. Mööbli viimistlemiseks on valitud pehmed ja mahedad looduslikud toonid: soe kollane, liivakarva beež, rahustav roheline ja erinevad pruunid varjundid, mis loovad harmoonilise ja rahuliku õhkkonna. Need toonid toovad esile ruumi loomuliku ilu ja aitavad luua keskkonna, kus on lihtne lõõgastuda ja nautida köögis viibimist.

Mööbli valikul on ühendatud taaskasutatud elementide ainulaadsus ja IKEA klassikalise disaini praktilisus. Taaskasutatud mööbel lisab ruumile iseloomu ja ajalooga ajaviite, samas kui IKEA mööbel tagab kaasaegse, puhta ja funktsionaalse ilme. Koos originaalse puidust põrandaga loovad need elemendid köögis kooskõlalise ja stiilse atmosfääri, kus iga detail on mõeldud mugavuse ja ilu nimel.

Eriline tähelepanu on pööratud köögi istumisnurgale, mis asub akna all ja pakub hämmastavat mugavust. See pehme lõõgastuskoht, kus dekoratiivpadjad kutsuvad endale mõnusalt toetama, on ideaalne paik, kus nautida kuuma kohvi või teed. See on koht, kus saab rahulikult istuda, vaadata, kuidas toit valmistub, ja lasta endas leida hetk rahu ja lõõgastust. Kui toit on ahjus või potis ja vajab veel veidi aega, on see nurk täiuslik, et lasta end ära unustada köögi toimetustes, nautides samas igapäevaelust saadavat rahu.

Köögi üks seinaosa on värvitud maheda, loodusliku rohelise tooniga, mis on silmapaistev vastand ülejäänud valgetele seintele. See roheline toon ei ole mitte ainult visuaalselt meeldiv, vaid loob ka sooja ja rahu täis atmosfääri, mis täiendab ideaalselt söögilaua ja toolide neutraalseid toone. See värv on nagu värskendav tuuleiil, mis toob esile köögi looduse ja elegantsi, samas kui valged elemendid pakuvad kontrasti ja avarust. Kokkuvõttes on see köök tõeline tervik, kus iga element, iga toon ja iga mööblitükk on harmooniliselt paigutatud, et luua meeldiv ja kutsuv keskkond, kus igapäevane köögitöö on tõeline rõõm.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.