Võluv köök koos avatud elutoaga

Võluv köök koos avatud elutoaga

2019. aasta renoveerimistööde käigus toimus olulisi muutusi korteri üldises planeeringus, mille üks märkimisväärsemaid elemente oli köögi ja elutoa vahelise seina eemaldamine. See otsus muutis kogu ruumi avaraks ja ühtlaseks, avades suurepärase võimaluse valguse ja õhu vaba liikumiseks läbi korteri. Avatud ruum ühendab köögi ja elutoa üheks harmooniliseks tervikuks, kus igal detailil on oma tähendus ja eesmärk. Selle tulemusel on tekkinud lausa monumentaalsed ruumimõõtmed, mis loovad modernse ja mugava elukeskkonna, mida iseloomustab ruumilisus ja valgusküllus.

Eritähelepanu pälvib köök, kus sisekujunduses on rõhutatud individuaalsust ja ainulaadsust. Köögi disain lähtus tellija erisoovidest, mistõttu valiti selleks tumesinine, L-kujuline köögimööbel, mis on kombineeritud kaunilt viimistletud puidust töötasapinnaga. Materjalid ja värvitoonid on valitud selliselt, et köögi üldine ilme mõjuks stiilselt ja kaasaegselt, pakkudes samal ajal ka piisavalt praktilisust ja funktsionaalsust. Töötasapinna kohal seinal asuvad valged keraamilised plaadid loovad puhta ja klassikalise kontrasti mööbli tumedale toonile, lisades ruumile värskust ja elavust. Kogu köögimööbel ulatub laeni, pakkudes piisavalt palju kappe ja hoiuruumi, mis tagab, et köögis oleks alati kord ja ruumikasutus oleks optimeeritud. Söögiala paikneb köögi akna lähedal, kus on ruumi ümmargusele söögilauale, mis on asetatud vaibale, luues mõnusa ja hubase atmosfääri nii igapäevaseks söögitegemiseks kui ka nautimiseks. Lauda ümbritsevad neli mugavat tooli ning ruumi ilmestavad dekoratiivelemendid, näiteks vaasis seisvad lilled, mis toovad interjööri juurde pehmeid ja elavaid aktsente. Köögi ja elutoa ühtsuse rõhutamiseks on akende ja rõdu uste kohale paigaldatud kardinapuud, millele on lisatud tumedad pimendavad kardinad. 

Kardinad mitte ainult ei täida praktilist eesmärki, vaid annavad ka esteetiliselt kogu ruumile juurde sügavust ja mõtestatust. Põrand on kaetud hästi säilinud ja hoolikalt restaureeritud originaalse puitpõrandaga, mis lisab ruumile soojust ja iseloomu. Elutoa osa jätkab sama avaruse ja valguskülluse joont, luues tunde, et kogu ruum on ühtaegu kaasaegne ja ajatu. Elutoa seinad on dekoreeritud puitliistudega, mis on õrnalt seinavärviga ühtlustatud, et tagada puhas ja viimistletud ilme. Selline minimalistlik ja peen detailide kasutamine loob seose hoone algse arhitektuuriga, kuid samas jääb piisavalt ruumi ka kaasaegsetele sisustuslahendustele. Seinad, põrand ja laed loovad harmoonilise terviku, mis on neutraalses ja rahulikus värvitoonis, võimaldades sisustuselementidel ja dekoratsioonidel omavahel kenasti mängida.

Selle ruumi tähelepanuväärseimad arhitektuursed detailid on kindlasti laes säilinud originaalsed peegelvõlvid ja nikerdustega laerosett, mis annavad kogu ruumile ajaloolise hõngu ja luksusliku tunnetuse. Need elemendid on säilinud peaaegu muutumatul kujul alates hoone algusaastatest, pakkudes interjöörile rikkalikku ja detailset ajalugu, mida täiendab renoveerimise käigus saavutatud kaasaegne praktilisus ja mugavus. Kõik need detailid – olgu need siis mööblivalikud, seinaviimistlus või ajaloolised laedekoratsioonid – loovad tervikliku ja harmoonilise eluruumi, kus on meeldiv aega veeta ning kus igal elemendil on oma kindel roll elamismugavuse ja esteetika tagamisel.

Elutoa osas viib ka kahele poole avatud, täisklaasitud uste kaudu, Prantsuse rõdule, mida kaunistavad vastavalt hooajale erinevad taimed.

Rõdu kõrvale, seina äärde tehtud väike kodukontori osa, antiikse, vana, valgeks värvitud kirjutuslaua ja pruuni, nahast tooliga. Rõdu vastasseina jääb elutoa puhkeosa diivani (Concept 55 194), tugitooli (Concept 55 193) , diivanilaua, põrandalambi (Tahmid 66" Tripod Floor Lamp) ja vaibaga (Ravi Wool Rug ).

Kirjutuslaual, antiikse välimusega Lucide Lightning, lamp.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.