Retsept | Sushi

Retsept | Sushi

Koostis

Marineeritud ingver 100 g
Norilehed 6 tk
Riisiäädikas 4 spl
Sushi riis 500 g
Toorjuust toiduvalmistamiseks 150 g
Wasabi-pasta
Täidiseks:  avokaado, lõhe, kalamari või kurk

Sojakaste 100 g

Valmistamine

Kalla riisikogus potiga vette (külma) ja sega seda seni kuni vesi muutub häguseks. Seejärel nõruta riis hägusest vees ja lase peale uus vesi. Jätka riisi loputamist  ja tee sarnast protseduuri seni kuni vesi jääb selgeks.
Kui riis on puhas vala riisile peale 1,5-kordne kogus külma vett. Tõsta pott elektripliidil maksimum kuumusele, kata kaanega ning lase keema tõusta. Kui kuuled keemise häält, sega koheselt riisi, et see põhja külge kinni ei jääks, seejärel lülita pliit välja. Keeda riisi kaane all edasi järelkuumusel 20 minutit. Alles seejärel eemalda riis pliidilt ja aseta kaane alla rätik ning jahuta 50 kraadini. Vala riis madalasse nõusse ning nirista lameda puulusikaga sushiäädikat riisile. Samal ajal püüa puulusikat edasi tagasi tõmmates läbi segada äädikaseguga nii, et riisiterad jääksid terveks ja ei puruneks. Jätka õrnalt segamist, kuni riis on jahtunud, kleepuv ja ilusti läikiv. Kui sushiriis on valmis, valmista ette täidised ning ning rullimiskoht. Lõika valmis kuni 1 cm paksused lõheribad, kurgi- või avokaadoviilud.



Pane valmis vähese äädikaga külm veekauss sõrmede niisutamiseks. Norileht peks olema matiga horisontaalselt. Aseta norileht matile läikiv pool all. Niisuta vees näppe ja jäta norilehe ülemine servaosa kuskil 1,5 cm riisiga katmata.Kanna ülejäänud osale riis ja alumisele osale pane õhuke kiht wasabi’t. Seejärel paiguta peale mõned ribad täidiseaineid. Keera bambusemati abil nori rulli. Pigista pisut, et rull paremini kinnituks ja tekiks ilus kuju. Seejärel aseta rull ootele, kuni valmivad ka ülejäänud. Kui rullid valmis, kasta terav nuga vette ning lõika ära norirulli ebaühtlased täidisega otsad. Nüüd jaga rull poolitamisvõttega kaheksaks võrdseks osaks. Ära unusta pärast igat lõikamist nuga puhastamast ja niisutamast.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: dreamstime.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.