Midagi enamat kui tavaline värv!

Midagi enamat kui tavaline värv!

VÄRVID PUHTAMA ELUKESKKONNA LOOMISEKS

Sisevärvide seeria CAPAROL Samtex pakub lõputult võimalusi värvivalikul – neid värve saab toonida enam kui 70 000 värvivarjundisse! Lisaks on need tervisesõbralikud viimistlustooted kergesti töödeldavad ja moodustavad sileda sametise pinna.

Minimaalne emissioon

Jätkusuutlikkus on ikka olnud osa Caparoli filosoofiast. Nüüdseks kannab enamik Caparoli sisevärvidest hinnatud rohelist kvaliteedimärki E.L.F. See lühend tähendab, et värv on minimaalse emissiooniga ja lahustivaba. E.L.F. tipptooted on näiteks CAPAROL Samtex 3, CAPAROL Samtex 7, CAPAROL Samtex 10 ja CAPAROL Samtex 20. CAPAROL Samtexi tooteseeria sisaldab tooteid kõikidele siseruumidele.

Tuhmmatt dispersioonvärv CAPAROL Samtex 3 on mõeldud sileda ja struktuuri säilitava, elegantse mati pinnaga värvkatte loomiseks. CAPAROL Samtex 7 on siidmatt dispersioonvärv suure kasutuskoormusega sisepindadele ning CAPAROL Samtex 10 siidjasmatt, hästi kattev ja väga hästi puhastatav dispersioonvärv. Kulumiskindel CAPAROL Samtex 20 sobib aga sileda ja struktuuri säilitava poolmati pinna loomiseks. CAPAROL Samtexi värvid on kergesti töödeldavad ja sobivad lisaks klassikalistele seina- ja laepindadele suurepäraselt ka jämedakiulistele, reljeefsetele ning reljeeftrükiga tapeetidele, samuti klaaskangast seinakatetele, tuues esile nende struktuuri ja luues kauni siidjasmati efekti. E.L.F. dispersioon-sisevärvid annavad suure panuse saasteainete vähendamisele ruumiõhus, olles EL-i lahustidirektiivi miinimumnõudest isegi 30 korda madalama lahustisisaldusega (max 0,01 protsenti lahustit). Nii eraldubki E.L.F. märgistusega CAPAROL Samtexi värvide kuivamisel ruumiõhku peamiselt üksnes vesi. See on määrav kriteerium nii viimistlejale kui ka teistele, kes kauem siseruumides viibivad.

Tervisesõbralikud värvid

Viimistlustooteid valides on tark teada ka neis leiduvate lenduvate orgaaniliste ühendite (LOÜ) kohta – need on ühendid, mis sisaldavad süsinikku ja aurustuvad vabanemisel õhku. Orgaaniliste ühendite kokkupuutes õhuga tekib osoon. LOÜ-de tõttu kannatavad hingamis- ja närvisüsteem, eriti kahjulikud on need lastele, rasedatele ja allergikutele. Kui siseruumides kasutada kõrge LOÜ-sisaldusega värve, hakkavad tervisele kahjulikud kemikaalid ruumiõhku saastama. Kõige enam lenduvaid orgaanilisi ühendeid eraldab värv vedelal kujul, kui sellega tehakse tööd, ent isegi aasta pärast värvi kuivamist võib see eraldada ruumi toksilist ainet. Pikaajaline kokkupuude lenduvate orgaaniliste osakestega võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme: vähki ning kesknärvisüsteemi, maksa- ja neerukahjustust. Euroopa Liit piirab LOÜ-de sisaldust lakkides ja värvides. Näiteks sisedispersioonvärvide puhul ei tohi see olla suurem kui 30 g/l. Kui aga 20 m2 toa seinte jaoks on vaja umbes 20 l kruntvärvi, teeb see kokku 600 g LOÜ-d! Niisiis hingab maaler tavalisi sisevärve kasutades sisse umbes 30 g LOÜ-d päevas ja kontsentratsiooni langust arvestades jõuab ses toas elava inimese kopsudesse neid umbes 100 g aastas. Ning seda kõige ohutumate ja Euroopa normidele vastavate vesialuseliste värvide puhul! Caparoli sisetoodete LOÜ-de sisaldus on paljudel juhtudel Euroopa piirmääradest kümneid kordi madalam. Näiteks CAPAROL Samtexi seeria toodete LOÜ sisaldus on maksimaalselt vaid 1 g/l. Lisaks tervisesõbralikkusele annab nende värvide väärtusele kaalu muljetavaldavalt laialdane toonivalik ja viimistletud pinna sametine lõpptulemus.

CAPAROL Samtex tooted:

• Tervisesõbralikud – minimaalse emissiooniga ja lahustivabad
• Lõputud võimalused värvivalikul – toonitavad enam kui 70 000 erinevasse värvivarjundisse
• Kergesti töödeldavad
• Väga hästi tasanduvad

THE POWER OF SURFACE

Tekst/kujundus: caparol.ee | Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: caparol.ee

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.