Retsept | Krõbe ahjukana rosmariini ja sidruniga

Retsept | Kodune ahjukana

Koostis:

1 tervik kana (umbes 1,5 kg)
2 oksa värsket rosmariini
3-4 küüslauguküünt
1 sidrun (viilutatud või pooleks lõigatud)
50 g sulatatud võid või oliiviõli (umbes 3 supilusikat)
Sool ja must pipar maitse järgi
1 tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud tüümiani
1 sibul (soovi korral, sektoriteks lõigatud)

Valmistamine;

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pese kana ja patsuta köögipaberiga kuivaks, seejärel aseta kana ahjuvormi rind üleval pool. Määri kana seest ja väljast sulatatud või või oliiviõliga ning maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga, hõõrudes maitseained õrnalt sisse. Täida kana sisemus rosmariiniokste ja küüslauguküüntega ning lisa sinna ka sidruniviilud või -pooled, et anda värsket maitset. Soovi korral võid ahjuvormi põhja lisada ka sibulasektoreid, mis küpsedes annavad mahlakust. Aseta kana eelsoojendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Keskmiselt arvestatakse 20 minutit iga kana kilogrammi kohta, kuid küpsetusaeg sõltub kana suurusest ja ahjust. Kuldkollase ja krõbeda tulemuse saavutamiseks vala kana peale iga 20–30 minuti järel ahjuvormi kogunenud vedelikku.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -