Suupiste piparkoogid tassi külge

Jõulud terrassil

Jõuluajal, kui kodud täituvad küpsetiste lõhnaga, toob suupiste piparkoogimajaga tassi küljes kohvi- või teehetkesse tõelise pühademeeleolu. See  pisike maitsev üllatus, millest ilmselt keegi kohvi või tee kõrvale ära ei ütleks, muudab iga joogi veelgi nauditavamaks. Kujutle, kuidas võtad lonksu oma lemmikjooki ja samal ajal naudid pehmet piparkooki, kas see pole mitte võrratu?

Kuidas siis teha seda võluvat piparkoogimaja? Alustuseks vajad piparkoogimaja šabloone. Trüki need välja ja kanna küpsetuspaberile – see on oluline nipp, kuna küpsetuspaber takistab šabloonide kleepumist taina külge ning võimaldab neid korduvalt kasutada. Kui šabloonid on valmis, rulli piparkoogitaigen lahti ja lõika šabloonide abil välja kõik maja detailid. Iga detaili tuleb lõigata kaks, et maja saaks kindel ja stabiilne.

Kui detailid on välja lõigatud, on aeg küpsetamiseks ja kaunistamiseks. Küpseta maja osi, kuni need on kaunilt pruunistunud ja lase neil jahtuda. Nüüd tuleb kõige põnevam osa – maja kokkupanek. Selleks kasuta piparkoogiglasuuri, mis toimib suurepärase liimina. Siin on oluline olla kannatlik, kuna glasuur vajab tahenemiseks aega. Iga detail peab omal kohal seisma ja hästi kokku hoidma, et lõpptulemus oleks täiuslik.

Kui maja on kokku pandud ja glasuur tahenenud, võid kaunistada seda vastavalt oma fantaasiale. Väiksed lumememmed, minijõulupuud või lihtsalt valged glasuuritäpid loovad võrratu talvise meeleolu. Lõpptulemusena saad kauni ja maitsva piparkoogimaja, mis lisab igale kohvi- või teehetkele erilise võlu.


Mõnusat maitsvat pühadeaega!

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.