Pilliroost jõulukroon

Jõulud terrassil

Pilliroost jõulukroon on kindlasti ka sellel aastal paljude lemmik.


Kaunis ehe sobib nii maakoju kui korterisse talvekuudel eluruumi kaunistama. Samuti ei pea leppima naturaalses toonis jõulukrooniga vaid võid selle ka endale sobivas toonis üle värvida, et ehe interjööris ülejäänud sisustusdetailidega kokku sobituks. Nii, et kel aega ja tahtmist võib sellise kaunistuse ise valmis meisterdada.


Mida vajad jõulukrooni meisterdamiseks:
Korja ranna äärest või kraavi pervelt pillirookõrsi. Võta neid kohe rohkem, sest pillirookõrte lõikamisel võib mõnigi kõrs katki minna.
-Kääre
-Nuga
-Puidust lõikelauda
-Õmblusnõel pikem (nukunõel)
-Metallist sukavarrast
-Linast niiti

Võta üks haaval kõik pillirood ette. Pane valmis lõikelaud ja nuga. Kui pilliroo otsas leidub pragusid lõika see noaga ülevamalt poolt ära. Pilliroogu ei ole lihtne lõigata. Keera lõikamise käigus pilliroogu, ära lõika kohe lõpuni välja nii võib pragu prilliroo sisse tulla ja prillirookõrs mida püüdsid välja lõigata on siis kasutu.

Väike nipp- pilliroogu on lihtsam lõigata, kui need enne pisut märjaks tehtud. Ühe lühtriosa tegemiseks vajad 15 võrdses pikkuses pillirookõrt. Võid neid kohe hulgim valmis meisterdada, siis on hiljem kergem lühtriosasid valmis teha. Kui kõik pillirookõrred valmis lõigatud võta appi metallist sukavarras (peenem), torka kõik pillirood sellega seest läbi, et õmblusnõel koos niidiga hõlpsamini sealt läbi läheks.

Järgmiseks alusta esimese lühtriosa tegemist. Võta nõel ja niit ja alusta näidatud järjekorras ja paigutuses kõrtest nõela ja niidiga läbi minemist. Jälgi täpselt pilti ja aja niidiga nõel järgmisest kahest kõrrest läbi nii, et tekiks romb. Nüüd põimi ülesse jäänud niidiotsad omavahel mitu korda kokku. Seejärel võta alumisest rombi osast kinni ja keera seada vastupäeva. Järgmiseks võta alumisest rombi osast kinni ja tõsta ülesse teise rombi peale nii, et nad jäävad kohakuti üksteise peale. Seejärel leia üles juba kokku sõlmitud otsad, millega seod kokku mõlemad rombi otsad, et nad üksteisest enam lahku ei läheks. Nüüd võta üks pikem jupp niiti ja pane see nõelast läbi, seejärel sõlmi niidi ots ülemistest juba seotud rombi otste ümbert mitu sõlme. Seejärel hakka rombi ülemisest otsast ühest kõrrest läbi ajama, tõmba nõel keskelt koos niidiga välja, nagu näidatud fotol. Nüüd tuleb hakata keskkohta, vahele panema kõrte osasid, et valmiks üks ilus lühtriosa. Keskkohta läheb 4 kõrt. Jälgi, et eelnev kõrs jääks kenasti rombi keskele ega vajuks ära vaid püsiks omal kohal. Seejärel tee iga kõrre järel niidiga keskkohas oleva niidi ümber ring ja seejärel alles lükka järgmisest kõrrest nõel koos niidiga läbi. Tee mitmed lühtrid valmis ja seejärel ühenda nad omavahel niidiga, et moodustuks jõulukroon.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Pinterest.com (modernimummola.blogspot.com)

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.