Kuidas kujundada skandinaavia stiilis magamistuba?

Kuidas kujundada skandinaavia stiilis magamistuba?

Skandinaavia stiil on üksi erakordne oma lihtsuse ja elegantsuse poolest, olles kogu maailmas laialdaselt armastatud ja tunnustatud. Selle stiili olemus seisneb tasakaalus ja harmoonias, mida saavutatakse peamiselt ruumide valguse ja värvitoonide valikuga.

Esimene samm skandinaavia stiili saavutamisel on ruumi värvitooni hoolikas valimine. Skandinaaviapärase interjööri määravaks jooneks on helekõrvaliste värvide valik. Kasutatakse peamiselt neutraalseid toone nagu valge ja beež, samuti erinevaid heledaid varjundeid, mis kõik koos loovad avaruse ja värskuse mulje. Need heledad toonid, mis suudavad peegeldada loomulikku valgust, aitavad muuta isegi väiksemaid ruume avaramateks ja kutsuvamateks.

Värvitooni määratlemine on alles algus. Sisekujundus, mis on skandinaavia stiili tuum, järgib lihtsuse ja elegantsi põhimõtteid. Ruumide sisustuses on selgelt märgatav puhtuse ja ilusa tasakaalu harmoonia. Mööblit ja sisustuselemente iseloomustavad selgejoonelised ja minimalistlikud vormid, millele lisandub kvaliteetne käsitöö, sageli Taanis valmistatud disaintooted. Skandinaavia stiil ei ole pelgalt Taani, vaid ka Rootsi, Soome, Norra ja Eesti disainikultuuri oluline osa, kus esindatud on põhjamaises disainitavas suundumus. Skandinaavia stiil ei nõua värvidest täielikult loobumist; pigem soovitab see anda ruumile elujõudu ja värskendust erinevate aksessuaaride abil. Näiteks võivad patjad, pleedid ja vooditekstiilid lisada ruumi vajalikku värviküllust ja soojust. Viimase aja trendid näitavad, et skandinaavia interjööride hulgas on üha enam kasutusel ka julgeid värve nagu hall, must, kollane ja roheline. Need värvid ei domineeri, vaid on hoolikalt ja mõtestatult integreeritud erinevatesse disainelementidesse ja tekstuuridesse, luues tasakaalu ja mitmekesisuse, mis lisab sügavust ja huvitavust skandinaavia stiilis interjöörile.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.