Patjade kombinatsioon magamistoas

Te olete ilmselt mitmel korral peatunud kaunite magamistubade kujutiste ees, kus silma hakkavad hoolikalt paigutatud padjad, mis loovad mulje täiuslikust ja hubasest keskkonnast. Nende magamistubade pildid kutsuvad esile soovi luua sama harmooniline ja stiilne atmosfäär ka oma koduses ruumis. Eriti voodi ümber, mis on tihti magamistoa keskpunkt. Tekib küsimus: kuidas saavutada sarnane tasakaal ja ilu omaenda voodipeatsis padjakombinatsiooni valikul, et luua ruumis see harmooniline ja esteetiliselt meeldiv meeleolu?

Lähenemine sellele ülesandele nõuab tähelepanelikku pilku detailide suhtes. Ei ole ainult küsimus patjade paigutusest, vaid nende valikul peitub midagi enamat. See on kombinatsioon suurustest, tekstuuridest, värvidest ja materjalidest, mis koos loovad tervikliku ning kauni visuaalse kompositsiooni. Kujutame näiteks ette voodit, mille mõõtmed on 180 x 200 cm. Suurem voodi pakub rohkem võimalusi katsetada erinevate patjade paigutamisega, luues sügavust ja kihilisust, mis muudab kogu ruumi pehmemaks ja kutsuvamaks.

Selle voodi puhul võiks alustada suurtest dekoratiivpatjadest, mis toetuvad otse voodipeatsi vastu. Need padjad peaksid olema pigem suured, umbkaudu 60 x 60 cm mõõdus, ning nende toon võiks olla neutraalne või õrnalt pastellne, et luua rahulik ja pehme taust edasistele kihtidele. Nende padjade peal võiks asuda veidi väiksemad, kuid siiski märkimisväärse suurusega padjad, umbes 50 x 50 cm, mille värv ja tekstuur hakkavad juba rohkem ruumi iseloomu ja meeleolu kujundama. Võimalik, et nendele lisanduvad veel mustrilised või erksamat tooni padjad, et tuua magamistuppa veidi mängulisust ja erksust, kuid siiski säilitades kogu kujunduse harmoonia.

Sarnast lähenemist võib kasutada ka 160 x 200 cm voodi puhul, kuigi väiksem voodi eeldab veidi teistsugust lähenemist. Siin ei saa lubada endale liigset patjade hulka, mis tekitaks visuaalset segadust või muudaks voodi raskepäraseks. Selle asemel võiks rõhuda kergusele ja lihtsusele, kasutades kahte suurt patja voodipeatsi vastas, millele lisanduvad mõned väiksemad dekoratiivpadjad, umbes 40 x 40 cm mõõdus. Värvivalik võiks siin samuti peegeldada ruumi üldist kujundust – kas siis toetudes rahulikele ja rahustavatele toonidele, et ruum oleks lõõgastav, või tuues sisse veidi kontraste, mis annaksid magamistoale elavust ja isikupära.

Patjade värvikombinatsioonid mängivad otsustavat rolli ruumi atmosfääri kujundamisel. Värvid võivad kas täiendada ülejäänud ruumi või seista omal kohal kontrastina, luues intrigeeriva ja huvitava pinge. Kolm erinevat värvikombinatsiooni, mis valiti siin näidiseks, toovad esile erinevad võimalused. Esimesena võiks kaaluda neutraalset ja rahulikku värvipaletti, kus domineerivad hallid, beežid ja kreemjad toonid. Selline kombinatsioon loob tasakaalustatud ja rahustava keskkonna, kus iga element tundub olevat omal kohal. Teine valik võiks olla soojemates ja maalähedasemates toonides, näiteks terrakota, sinepikollane ja pruunid aktsendid, mis toovad magamistuppa soojust ja hubasust. Viimane kombinatsioon võiks olla kontrastsem ja julgem, kus kasutatakse tumedamaid siniseid või rohelisi toone koos säravate ja rõõmsate aktsentvärvidega, mis annavad ruumile energiat ja kaasaegse ilme.

Patjade paigutuse juures on oluline mõista, et iga valik – olgu see värvi, suuruse või tekstuuri osas – mõjutab ruumi üldist tunnetust. Kui eesmärk on luua magamistuppa tõeliselt isikupärane ja kutsuv atmosfäär, tuleb sellele loovale protsessile läheneda läbimõeldult ja kannatlikult. Kihid, mida patjadega loote, on kui tasakaalu kunst, kus igal padjal on oma roll, olgu see siis pehmuse, värvi või vormi andmine ruumile.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian Home, entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.