Koostis::
Tainas:
100 g võid
230 g mett
1,25 ml piima
2 muna
2 tl vaniljeekstrakti
Pisut riivitud apelsinikoort
Näpuotsaga soola
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
110 g väga peeneks hakitud datleid
Siirup:
90 g võid
1,5 dl apelsinimahla
Rohkelt sidruntüümiani
Maitse järgi mett
Valmistamine:
Kuumuta võid kuni see muutub karamelliseks ja helepruuniks. Eemalda siis tulelt ning lisa mesi, piim, munad ja maitseained ning vahusta kohevaks. Siis lisa ühendatud kuivained koos hakitud datlitega. Sega ühtlaseks. Määri väikese muffinipanni põhjad ja ääred võiga. Tõsta siis pehme tainas. Küpseta 160C juures 20 min. Kui on küpsed, siis täkesta mõnest kohast tikuga, et siirup saaks paremini sisse imenduda. Kuumuta siirupi jaoks või taas karamelliseks, lisa apelsinimahl ja tüümianilehed ning keeda segu siirupiks. Maitsesta soovi korral täiendavalt meega. Tõsta küpsenud muffinid sellesse ning lase siirupil neisse imenduda.