Retsept | Laimine tšillikana

Retsept | Laimine tšillikana

See retsept ühendab kana õrna mahlakuse magusa mee, vürtsika tšilli ja värske laimi särtsakate maitsetega, luues harmoonilise ja maitseküllase roa, mis sobib ideaalselt nii igapäevaseks õhtusöögiks kui ka pidulikumaks sündmuseks. Lihtne valmistada, kuid rikkalik maitseelamus on garanteeritud!

Koostis:

4 värsket kanafileed
2 supilusikatäit kvaliteetset oliiviõli
1 värske ja mahlane laim
1 punane tšillipipar (soovi korral võid kasutada ka rohkem, kui eelistad teravamat maitset)
Sool ja värskelt jahvatatud must pipar (maitse järgi)
1 supilusikatäis vedelat mett (parima tulemuse saavutamiseks vali naturaalne mesi)

Valmistamine:

Alusta roa valmistamist sellega, et võtad kanafileed ja asetad need lõikelauale. Kasuta teravat nuga ja tee igasse fileesse kolm kuni neli ühtlast ja sügavat sisselõiget. Need sisselõiked aitavad maitseainetel sügavamalt fileesse tungida, muutes kana eriti maitsvaks ja aromaatseks.

Järgmiseks keskendu tšillipipra ettevalmistamisele. Eemalda tšillipipralt seemned, kui eelistad mahedamat maitset, või jäta need alles, kui soovid, et roog oleks eriti tuline. Haki tšillipipar võimalikult peeneks, et selle maitse ja vürtsikus ühtlaselt kogu marinaadis jaotuks.

Võta keskmise suurusega kauss ning vala sinna kaks supilusikatäit oliiviõli. Lisa hakitud tšillipipar, mis annab roale meeldiva vürtsika noodi. Seejärel lisa supilusikatäis vedelat mett, mis tasakaalustab tšilli teravust ja toob rooga magusa maitsenüansi. Nüüd lisa maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Soola ja pipra kogust võid reguleerida vastavalt oma eelistustele, kuid soovitatav on alustada väiksematest kogustest, et mitte üle soolata või pipardada.

Järgnevalt võta laim ja veereta seda enne poolitamist õrnalt vastu tööpinda, et mahl paremini vabaneks. Lõika laim pooleks ja pigista mõlemast poolest mahl otse kaussi teiste koostisosade juurde. Sega kõik koostisosad hoolikalt läbi, kuni tekib ühtlane ja aromaatne marinaad. Laimi mahl annab segule värske ja tsitruselise maitsenüansi, mis tõstab esile tšilli ja mee maitsekoosluse.

Nüüd võta ettevalmistatud kanafileed ja määri iga filee marinaadiga hoolikalt kokku, pannes erilist rõhku sisselõigetele, et marinaad jõuaks filee sisemusse. Selleks võid kasutada küpsetuspintslit või lihtsalt oma käsi. Kui soovid, võid kanafileed lasta marinaadis mõnda aega seista, et maitsed saaksid sügavamalt imbuda, kuid see pole hädavajalik.

Kui kana on marinaadiga kaetud, on aeg küpsetamiseks. Võid valida kas ahjus küpsetamise või grillimise vahel, sõltuvalt oma eelistustest ja võimalustest. Kui küpsetad ahjus, eelsoojenda ahju 200 kraadini. Aseta kanafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta umbes 20–25 minutit, kuni kana on pealt kuldpruun ja seest läbi küpsenud. Kui eelistad grillida, siis aseta kana kuumale grillile ja küpseta iga külge umbes 5–7 minutit või kuni kana on seest küps ja väljast kenasti pruunistunud.

Kui kana on valmis, lase sel paar minutit puhata, et mahlad saaksid ühtlaselt jaotuda ja liha jääks eriti mahlaseks. Serveeri kohe, nautides kana magusa, vürtsika ja tsitruselise maitse harmooniat. See roog sobib suurepäraselt nii igapäevaseks õhtusöögiks kui ka erilisteks sündmusteks, pakkudes naudingut nii endale kui ka külalistele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istockphoto.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.