Koostis:
4 suurt õuna (parimad on magusad ja hapukad sordid, nt. Granny Smith või Gala)
2 spl pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud ingverit (valikuline)
1 spl võid, kuubikuteks lõigatud
Valge jäätis serveerimiseks
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Alusta õunte ettevalmistamisest – vali suuremad ja tugevama tekstuuriga õunad, nagu Granny Smith või Gala, mis küpsedes hästi oma kuju säilitavad. Lõika igal õunal ülemine osa ehk "müts" ära ja õõnesta teelusika abil välja keskmine osa, eemaldades seemned ja luues väikese süvendi täidise jaoks. Jäta põhja siiski väike osa alles, et täidis õunte küpsedes välja ei valguks.
Täidise jaoks sega kokku pruun suhkur, jahvatatud kaneel, muskaatpähkel ja ingver (viimane on valikuline, kuid lisab mõnusat vürtsikust). Kui eelistad mahedamat maitset, võid ingveri ka ära jätta. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja aseta igasse õuna süvendisse üks väike võitükk. Tõsta seejärel igasse õuna ka eelnevalt valmistatud maitseainesegu, jaotades selle ühtlaselt, et õunad saaksid magusa ja aromaatse maitse.
Aseta täidetud õunad ahjuvormi. Kata vorm pealt fooliumiga, et õunad küpseksid ühtlaselt ja jääksid seest mahlased. Küpseta õunu eelsoojendatud ahjus umbes 25–30 minutit või seni, kuni õunad on muutunud pehmeks ja pealt kuldseks. Kontrolli aeg-ajalt kahvliga, kas õunad on saavutanud soovitud pehmuse.
Kui õunad on valmis, võta need ahjust välja ja lase mõned minutid jahtuda, et neid oleks mugavam serveerida. Serveerimisel tõsta igale soojale õunale kõrvale pallike külma valget jäätist, mis sulab kergelt õuna peal, luues meeldiva kontrasti sooja ja külma vahel. Soovi korral võid enne serveerimist niristada peale ka veidi mett või puistata peale hakitud kreeka pähkleid, mis lisavad magusust ja krõmpsuvat tekstuuri. Naudi maitsvat magustoitu, mis sobib suurepäraselt jahedamateks õhtuteks, pakkudes sooja ja rahustavat maitset!
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust