Rosolje on populaarne Eesti pidutoit - maitsev peedi-kartulisalat. See on suurepärane roog, mida saab ette valmistada. See maitseb veelgi paremini, kui maitsed jõuavad seguneda ja seda võib külmkapis hoida kaetult kuni 3 päeva. Kaunista vahetult enne serveerimist.
Koostis
400 g Peet (keedetud)
200 g Kartul (keedetud)
200 g Porgand (keedetud)
2 tk Heeringafilee
2 tk Hapukurk
2 tk Hapud õunad
200 g seapraad või keedetud veiseliha
3 tk Muna (keedetud)
5 dl Paksem hapukoor
1 tl Sool
0.5 tl Kange sinep
Valmistamine
Lõika kõik salatiained väikesteks tükkideks, pane veidi muna kaunistamiseks kõrvale. Sega kastmeks kokku hapukoor, sinep, sool ja suhkur. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda. Kaunista peenestatud munaga.