Retsept | Marjakook

Retsept | Lihtne marjakook

See kook on rohkem kui magustoit; see on armastus ja pühendumus igas viilus. Head küpsetamist ja nautimist!

Koostis:

1 muna
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut (või vanilliinsuhkrut)
1 dl rapsiõli
1 dl keefiri või hapupiima

Marjakate:

4 dl Marjad, värsked või külmutatud (sobivad kõik meelepärased suvemarjad: tikrid, kirsid, sõstad, vaarikad jne)     
0.5 dl Suhkur (maitse järgi)

Valmistamine:

Alusta sellest, et võtad suure kausi ja klopid selles korralikult lahti muna, kuni see on ühtlane ja kergelt vahutav. Lisa juurde suhkur, hapupiim ja vedel margariin. Sega kõik koostisosad hoolikalt ühtlaseks massiks.

Teises kausis sega omavahel põhjalikult kõik kuivained – jahu, küpsetuspulber, sool ja muud retseptis ettenähtud koostisosad. Veendu, et kuivained oleksid hästi segunenud ja tükivabad. Seejärel lisa kuivainete segu järk-järgult muna, suhkru, hapupiima ja margariini segule. Sega kõik koostisosad õrnalt ühtlaseks tainaks, vältides liigset segamist, et kook jääks pärast küpsetamist õrn ja pehme, mitte sitke.

Kui tainas on valmis, määri madal pirukavorm pehme küpsetusmargariiniga ning puista vormi sisepind ühtlaselt üle riivsaiaga. See aitab vältida koogi kinnijäämist vormi külge ning annab küpsetisele meeldiva krõbeda põhja. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja aja see spaatliga ühtlaselt laiali, et taina pind oleks tasane.

Jaota marjad ühtlaselt taina pinnale, surudes neid kergelt tainasse, et need ei vajuks liiga sügavale. Puista peale maitse järgi suhkrut, sõltuvalt marjade happesusest ja sinu eelistustest.

Küpseta kook eelsoojendatud ahjus 200°C juures umbes 25 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja läbi küpsenud. Küpsetamise lõpus võid kontrollida koogi valmidust, torgates keskosasse hambatikuga – kui see tuleb puhtalt välja, on kook valmis.

Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda, et see saaks oma tekstuuri ja maitse täielikult avada. Serveeri soojalt koos vanillijäätise või vahukoorega, või lase täielikult jahtuda ja naudi seda kohvi või tee kõrvale. Bon appétit!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta Fotod:erakogu

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.