Koostis:
500 g värskeid porgandeid
2 spl võid
2 spl pruuni suhkrut
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart
1 tl värsket või kuivatatud tüümiani (valikuline)
1/2 dl vett
Glasuurimiseks:
2 spl mett või siirupit
1 spl sidrunimahla
1/2 tl vaniljeekstrakti (valikuline)
Valmistamine:
Koori porgandid ja lõika need soovitud suuruseks. Üheks võimaluseks on lõigata porgandid pikuti neljaks, et need näeksid kaunid välja ja oleksid mugavalt söödavad. Pane porgandid suurde potti ja lisa vesi. Keeda neid 5–7 minutit, kuni need on veidi pehmenenud, kuid jäävad siiski meeldivalt krõmpsuvad. Kurna vesi ja jäta porgandid kõrvale. Sulata pannil või, seejärel lisa pruun suhkur, sool ja piprasegu. Kui suhkur on sulanud ja segu muutunud ühtlaseks, lisa keedetud porgandid pannile. Lisa veidi vett ja lase segu keema tõusta. Alanda kuumust ning hauta porgandeid madalal kuumusel, kuni glasuur pakseneb ja porgandid saavad ilusa läikiva katte. See võtab umbes 5–10 minutit.
Kui porgandid on valmis, lisa mesi, sidrunimahl ja vaniljeekstrakt. Sega hoolikalt, et kõik maitsed ühtlustuksid. Serveeri glasuuritud porgandid soojalt ning kaunista värske tüümiani või teiste roheliste ürtidega, vastavalt oma soovile. Glasuuritud porgandid on suurepärane lisand erinevatele liharoogadele, lisades lauale nii värvi kui ka rikkalikku maitset. Naudi!
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
.