Retsept | Kõrvitsahummus

Retsept | Kõrvitsahummus

Koostis:

200 g kõrvitsapüreed
400 g konservkikerherneid (või 240 g keedetud)
2-3 küüslauguküünt
2 spl tahhiinit
3 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit (valikuline)
½ tl jahvatatud kaneeli (valikuline)
½ tl jahvatatud paprikapulbrit
Soola ja pipart maitse järgi
Näpuotsatäis cayenne’i pipart või tšillipulbrit (soovi korral)

Valmistamine:

Kõrvitsahummuse valmistamine algab alates, kui oled valmis 200 grammi kõrvitsapüreed. Kui kasutad konservkikerherneid, kuivata need hästi ja mõõda välja 400 grammi kikerherneid; alternatiivselt, kui sul on värskelt keedetud kikerherneid, võid kasutada umbes 240 grammi. Kikerherned ja kõrvitsapüree pane köögikombaini.

Lisa köögikombaini 2-3 peeneks hakitud küüslauguküünt, mis annavad hummusele maitserikkuse. Järgmiseks lisa 2 supilusikatäit tahhiinit, mis lisab kreemjat tekstuuri ja pähkline maitset. Vala sisse 3 supilusikatäit kvaliteetset oliiviõli, mis muudab hummuse eriti sileda ja maitseka.

Puurista sisse 2 supilusikatäit sidrunimahla, et lisada värskendavat hapet ja tasakaalustada magusat kõrvitsat. Mausta segu 1 teelusikatäie jahvatatud vürtsköömne ja ½ teelusikatäie jahvatatud paprikapulbriga, mis annavad maitsele sooja ja aromaatse noodi. Kui soovid, lisa 1 teelusikatäie jahvatatud koriandrit ja ½ teelusikatäie jahvatatud kaneeli, et luua rohkem kihte maitseid, kuigi need on valikuline. Soola ja pipart lisa vastavalt oma maitse-eelistustele. Kui soovid lisada natuke vürtsi, pane sisse näpuotsatäis cayenne’i pipart või tšillipulbrit. Sega kõik koostisosad köögikombainis kuni saad ühtlase, kreemja konsistentsiga segu. Maitse ja kohanda vajadusel maitseaineid. Serveeri hummust kohe või hoia külmkapis, et maitsed saaksid veelgi paremaks. Naudi seda krõbeda pita, köögiviljade või leivaga!

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: erakogu

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.