Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Jõulud on aeg, mil meie kodud täituvad sooja õhkkonna ja eriliste traditsioonidega. Üks kõige nauditavamaid aspekte on just jõululõhnade loomine, mis toovad meelde lapsepõlve mälestused ja loovad hubase tunde. Olgu need siis kaneelipulgad, ingveriküpsised või kuuseokste lõhn – iga aroom lisab meie pühade kogemusele oma erilise noodi. Selles artiklis jagame mõtteid ja näpunäiteid, kuidas tuua jõululõhnad oma koju ning muuta jõuluaeg tõeliselt maagiliseks.
Alustuseks jagame lihtsat retsepti, millega tuua koju tõeline jõuluaroom. Kui sul on kodus väike emailpott, on see ideaalne algus. Täida pott umbes 300 ml veega ja lisa sinna oma lemmikvürtse – olgu need siis kaneelikoored, muskaatpähklid, nelgid, rosmariin või männiokkad.
Ära unusta lisada ka tilk jojoba õli (lõhnastamata), et kõik aroomid omavahel kaunilt sulanduksid. Aseta segu tasasel tulel ja lase vürtsidel oma võlu teha, kuni kogu tuba täitub imeliste lõhnadega.
Ja mis kõige parem, jahtunud vedelikku saad hiljem ära kasutada! Vala see pihustiga pudelisse ja kasuta kuuse või pärja värskendamiseks, et aroomid püsiksid kauem kodus. Nii saad nautida jõuluaja soojuseid igal hetkel!
Üks kõige armsamaid viise jõululõhna tuppa toomiseks on piparkookide küpsetamine. Olgu see siis koos lastega, kes innukalt tainast segavad ja kujundeid lõikavad, või üksi, mõeldes samal ajal kõigile neile erilistele mälestustele – see tegevus toob alati naeratuse näole. Lastele on see tõeline rõõm, kui nad saavad oma loomingut kaunistada, ning lõhn, mis täidab kodu, toob esile tõelise jõulumeeleolu. Üks on kindel: piparkookide küpsetamine loob sooja ja hubase atmosfääri, mis jääb südamesse igaveseks.
Kaneelikoore loominguline kasutamine jõulukaunistuste meisterdamisel on suurepärane viis, kuidas tuua oma koju talvist soojust ja aroomi. Kujutage ette, kuidas kaunis lauaehe, mis on kaunistatud kaneelikoorega, levitab magusat lõhna, täites iga ruumi jõulutunde ja hubasusega. Olgu need siis isetehtud pärjad või säravad kaunistused, kaneelikoore lisamine annab neile lisaks visuaalsele ilule ka aromaatse elamuse, muutes pühadeaja veelgi erilisemaks.
Kogege jõulude soojust, luues oma köögis maagilisi aroomihetki. Koguge kokku vanemad puuviljad – sidrun, apelsin, õun – ja asetage need 50 kraadi juurde eelsoojendatud ahju. Juba tunni pärast, kui plaati keerate ja puuvilju kergelt segate, hakkab teie kodu täituma võluva lõhnaga.
Pärast paari tundi kuivatamist on teie puuviljad valmis, et tuua tõeline jõulutunne purki. Asetage need kaunisse anumasse ja lisage sellele veidi kaneelikoort, nelki või lavendlit, et rõhutada nende magusust. Soovi korral võite tilgutada ka mõne tilga aroomiõli, et muuta lõhn veelgi intensiivsemaks. Nii saate luua lõhnava purgi, mille kaanest avamine toob iga kord esile lõhnadest täis pungil jõulumeeleolu.
Too magusate mandlitega jõululõhna tuppa! Vaja läheks: 300 g mandleid, 1,5 dl suhkrut, 1 tl kaneeli, 1 tl piparkoogi maitseainet, noaotsaga soola, 1 munavalge. Klopi munavalge lahti. Sega suhkur maitseainete ja soolaga. Sega kõik mandlitega. Vala mandlisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures umbes 25 minutit. Sega küpsemise ajal mõned korrad. Ahjust võttes lase mandlitel plaadil jahtuda, siis vala kaussi. Omavahel kokkukleepunud mandlid saab kergesti lahti murda. Kui kõike korraga ära ei söö, siis võib panna osad mandlid purki, sest kinnises purgis säilivad mandlid mitu nädalat. Maitsva krõbiseva kausitäie tegemiseks võib kasutada lisaks mandlitele ka muid pähkleid, väga hästi sobib lisada näiteks Kreeka või India pähkleid. Head isu ja naudi meeldivat aroomi!
Nelk on jõulude tõeline võlukepp, mis muudab küpsetised ja hõõgveini maitseküllaseks ning eriliseks. Selle mahe aroom ja soe lõhn sobivad ideaalselt jõulutunde loomisse. Kujutage ette, kuidas nelgiga kaunistatud apelsin toob tuppa meeldivaid ja koduseid aroome, täites iga nurga hubase ja nostalgilise lõhnaga.
Kõige lihtsam, ehtsaim ja käepärasem viis jõululõhna tuppa tuua on koos perega metsa seiklema minna. Korjake endaga kaasa kaunid männi- ja kuuseoksad ning käbid, et tuua looduse ilu oma koju. Need rohelised elemendid täidavad iga ruumi värske ja sooja metsalõhnaga, luues hubase ja piduliku atmosfääri. Nautige ehtsat looduse hõngu, mis toob kaasa kaunid mälestused ja loob tõeliselt jõulutunde.