Suurepärase sisekujundusega korter

Suurepärase sisekujundusega korter

See armas, esteetilise tundega loodud kodu, annab edasi meeldivaid emotsioone, uue ja vana kombineerimisel.

Uksest sisse astudes tervitab teid pisike, kõrge laega, võluv esik, kus vasakule seinasoppi jääb väliriiete paigutus. Paremale seinale paigaldatud aga  kaunis William Morrise tapeet. Esiku põrandaosa kaetud osaliselt, hallika, lubjakivi, loodusliku põrandaplaadiga.

Esikust vasakule jääb oskusliku materjalivaliku ja värvitoonidega, avatud köögiosa, kust leiab eest kauni halli tooniga (värvitud tooniga-   Off Grey 2502-y) köögikapid (IKEA) koos kuldsete, messingist nuppudega (Pickyliving). Köögimööbli töötasapinnaks valitud tammepuidust, vahatatud töötasapind. Töötasapinna seinale paigaldatud ruudumustris valged, läikega, keraamilised plaadid, mille vuugivahed täidetud hallika täitega.  Suurepärase täiustusena on köögivalamuks valitud, valgest portselanist valamu, mida omakorda täiustab antiikse ilmega, kaasaegne segisti, mis ülejäänud köögimööbliga hästi kokku sobitub.

Pliidil kõrvale jääb uks, kus asub sahver, mis on täiendava panipaigana kasutusel erinevate toit- ja maitseainetele.

Köögist on vaade läbi kahele poole avatud uste kaudu otse rõdule, kus rõdulauale pandud kasvama savipottidega rohelised taimed.

Kogu interjööri põrandat katab hele, männipuidust põrand, mis soeb hästi erinevaid mööblidetaile, aksessuaare ja tekstiili.


Köögi ja elutoa vahele jääb söögilaua osa, ümara puitlaua ja valgete toolidega. Söögilaua kohale paigaldatud pikema juhtme abil heleda, puuvillase kangaga rippvalgusti, mis söögilaua, toolide ja kardinatega suurepäraselt kokku sobitub.

Elututoa osa, avar , kaunis looduslikes toonides, kus palju loodusliku valgust  langeb tuppa nii rõduuste kui suure akna kaudu. Nii rõduuksed kui aknad majaga samast aastast, hästi säilinud (1924). Elutoa diivani tagune sein värvitud heledamat, rohekat tooni, mis heleda puitpõranda, hallika diivaniga hästi kombineerub. Diivani ees, pehme ilmega, hallikas, pikakarvaline vaip, mille peal, klaasist diivanilaud. Klaaslaud on siia ruumi eriti sobilik juba seetõttu, et elutoa osa jääks õhuline ja avar, mitte ei tunduks liialt asju täis.

Elutoast on vaade otse magamistuppa, kus saavad pilgu kahele poole avatud uksed. Kaunite uste välispinnad puhastatud enamjaolt vanast värvist ja jäetud nad selliseks nagu nad praegu meile nähtavad on. Kas pole mitte efektne? Suurepärane taaskasutus vanadele ustele. Need uksed aga pole üldse antud korteri uksed, vaid need on korteriomanikud ühest vanast koolimajast ära päästnud, andes neile uue elu ja nüüd kaunistavad nad just sel viisil magamistuba. Magamistoas taas näha suurt, originaalakent, mis säilinud aastast 1924. Seinte toon antud ruumis sinakashall. Mööbli osas on ruumi nii suurele voodile, riidekapile kui puhketoolile. Magamistoa lage kaunistab lühter, mis lisab ruumile prantsuse interjööri, elegantset ilmet.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | stiil: Cream and Navy, Fotod: Fotograaf: Henrik Linden, alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.