Miks peaks rohkem naerma?

Naermine on kui päikesevalgus hingele, see tõmbab ligi neid, kes naudivad elu ja hindavad selle väikeseid rõõme. Kui naeratus kaunistab nägu, muutuvad naerukurrud armsaks mälestuseks hästi elatud hetkedest. Need on kui väikesed märgid, mis jutustavad lugusid õnnest ja soojusest, mida oleme jaganud oma kallimatega. Naermine ühendab inimesi, sest enamasti naerame asjade üle, mis meid tõeliselt puudutavad ja mille suhtes me ei ole ükskõiksed. See näitab meie südame sügavust ja tundlikkust.

Kujuta ette hetke, kus südamest naermine täidab kogu su olemuse, lastes mured ja pinged hetkeks vabadusse. Vahest piisabki vaid mõnest toredast lausest, armsa inimese kohalolust või mõnusast seltskonnast, et naerupisik sindki nakataks. Naermine on kui looduslik ravim, mis kingib meile tervist ja elujõudu. Aga miks on naermine nii oluline?

Kui sa naerad, siis töötab sinu kehas lausa 80 erinevat lihasgruppi. Eriti hästi mõjub see kõhulihastele, seljale ja jalgadele, muutes naermise üheks lõbusaimaks trenniks. Samal ajal lõdvestuvad lihased, leeveneb stress, ärevus ja hirm, mis võivad muidu meie südamele kahju teha. Naermine parandab kopsude ventilatsiooni ning aitab alandada nii vererõhku kui veresuhkrut. Sageli naeratavad inimesed magavad paremini ja nende seedimine muutub korrapärasemaks. Naer soodustab adrenaliini eraldumist kehas ja aktiviseerib valuvaigistava toimega hormooni endorfiini eraldumist. Isegi haiged, kes palju naeravad, tunnevad vähem valusid.

Naermine on ka ilu saladus. Naermise ajal on tegevuses 17 näolihast, mis pingutavad nahka ja parandavad verevarustust, aeglustades vananemisprotsessi ja andes näole noorusliku sära. Nii ongi naeratus parim ilutoode, mis ei maksa sentigi.

Naera südamest, lase naerul täita oma päeva rõõmu ja kergusega. Naer teeb meie elu rikkamaks, tervemaks ja õnnelikumaks. See on kingitus, mida saame jagada teistega, ning mis toob tagasi palju rohkem, kui suudame ette kujutada. Naermine on hinge laul, mis teeb maailma kaunimaks ja helgemaks paigaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istock

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.